Programul DARE: Training pentru profesori și asistenți sociali.

Programul DARE continuă cu perfecționarea abilităților profesionale ale profesorilor și asistenților sociali. La 5 și 6 februarie 2018, la Centrul Social Caritas Moldova s-a desfășurat trainingul cu titlul: ”Dezvoltarea potențialului părintesc: atașamentul; educația fără pedeapsă; comunicarea eficientă între părinte și copil”.

IMG_6416

IMG_6410

IMG_6388

Moderatorul trainingului a fost Elena Yesypenko, expert internațional și trainer din cadrul organizției SOS Children’s Villages Ukraine.

Scopul acestui training este de a îmbunătăți abilitățile profesionale ale pedagogilor și asistenților sociali care vor lucra ulterior cu părinții, cu scopul de a le transmite metode eficiente de comunicare și disciplinare a copiiilor fără alicarea pedepselor.
La training au fost 19 participanți de la Caritas Moldova, Diaconia, Regina Pacis, gimnaziul Roșietici, liceul teoretic ”I.Creangă” din Fălești, gimnaziul ”A.I.Cuza” din Bălți, liceul teoretic Ștefănești din raionul Florești, Centrul Social Caritas din Petropavlovca, Centrul Social Vărvăreuca și centrul parohial “Sf. Stelian” s. Fetești.

Participanții la training au apreciat importanța acestei tematici în educația copiilor. Copiii au nevoie de un mediu de susținere, în care părinții și profesorii au abilități de a le oferi Dragoste și Suport, interacționând cu ei și încurajând copiii într-un mod pozitiv, care îi ajută să dezvolte relații emoționale stabile.

IMG_6465

IMG_6464

IMG_6467

IMG_6422