Proiectul FLY se extinde și în or. Balți

SAMSUNG CSC

Caritas Moldova a decis ca Proiectul: “Educație financiara pentru tineri” (FLY) să se extindă și în localitățile de nord ale Rep. Moldova, mai exact în instituțiile de învățământ din Balți.  În acest sens, Școala Profesională Nr.3 din oraș, specializată în Tehnologia şi Modelarea Confecțiilor, și Universitatea de Stat “Alecu Russo” au manifestat interes și deschidere  pentru o  colaborare  cu Caritas Moldova în vederea dezvoltării acestui proiect.

Întrucât proiectul FLY își propune o nouă abordare și anume cea de “peer education”, studenți ai facultății de economie a Universității de Stat “Alecu Russo”, vor fi selectați și instruiți în calitate de traineri pentru programul de educație financiară. La rândul lor, peste 30 de elevi ai Școlii Profesionale Nr.3 vor urma acest program educațional, vor obține cunoștințe și își vor dezvolta  competențele financiare prin intermediul unor activități interactive.

Proiectul FLY (Educație financiară pentru tineri) se focusează pe necesitățile de învățare ale elevilor din învățământul secundar profesional, oferindu-le acestora instruire, deci, orientare în stabilirea obiectivelor financiare, planificarea și gestionarea bugetului, folosirea corectă a instrumentelor  financiare, contribuind, totodată,  și la dezvoltarea unei gândiri economice.

Finanțator: “Educație financiara pentru tineri” (FLY) este un proiect finanțat de către organizația Catholic Relief Service din SUA.

logo