Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/blog.php on line 8

Imensă recunoștință pentru Caritas Internationalis



Imensă recunoștință pentru Caritas Internationalis

„Lumea are nevoie de speranță. Și cu recunoștință, cu acest obicei de a mulțumi, transmitem un pic de speranță. Totul este unit și totul este conectat și fiecare trebuie să își facă partea lui oriunde ne-am afla. ” Papa Francisc

Caritas Moldova vă mulțumește pentru dragoste, atenție și grijă. Contribuția voastră încălzește sufletele și aduce pace.

Caritas Internationalis este o confederație de 162 de organizații catolice de asistență, dezvoltare și servicii sociale care operează în peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume.

Colectiv și individual, misiunile lor sunt să lucreze pentru a construi o lume mai bună, în special pentru săraci și oprimați. Prima organizație Caritas a fost înființată de Lorenz Werthmann la 9 noiembrie 1897 la Freiburg (sediu pentru Germania). Alte organizații naționale Caritas s-au format curând în Elveția (1901) și în Statele Unite (Catholic Charities, 1910).

Caritas Internationalis este o confederație de peste 160 de membri care lucrează la nivel de bază în aproape toate țările lumii. Când se lovește o criză, Caritas este deja pe teren. Diverșii membri ne oferă puterea noastră – de la grupuri mici de voluntari până la unele dintre cele mai mari organizații de caritate la nivel mondial. Inspirată de credința catolică, Caritas este mâna de ajutor a Bisericii – întinde mâna către cei săraci, vulnerabili și excluși, indiferent de rasă sau religie, pentru a construi o lume bazată pe dreptate și iubire frățească.

Caritas Internationalis își are sediul la Roma – coordonând operațiunile de urgență, formulând politici de dezvoltare și pledând pentru o lume mai bună pentru toată lumea. Toate organizațiile naționale Caritas sunt membre ale propriilor rețele regionale Caritas și ale confederației internaționale.

De la înființarea primei Caritas din Germania în 1897, până la înființarea Caritas Internationalis în 1951, până în prezent, Caritas are o istorie bogată de a asculta cu respect suferința celor săraci și de a le oferi instrumentele pentru a-și transforma propriile vieți. Principiile morale și spirituale profunde ale demnității, dreptății, solidarității și administrației ghidează și astăzi Caritas.

Caritas Moldova este membră a Caritas Europa și Caritas Internationalis, o confederație globală care reunește 160 de organizații catolice de dezvoltare, asistență în cazuri extreme și servicii sociale.