Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/blog.php on line 8

Imensă recunoștință pentru Caritas Germania

Vă suntem profund recunoscători pentru faptul că ne-ați ajutat să ajungem cu bucurii la inimile celor ce au mare nevoie de asta. Mulțumim pentru suport și implicare, pentru că datorită vouă continuăm să bucurăm atît de mulți oameni.

„Deutscher Caritasverband” (Asociația Germană Caritas) a fost fondată în 1897. A dat naștere tuturor celorlalte organizații Caritas din întreaga lume. În 1916, Conferința Episcopilor Catolici din Germania a declarat-o oficial drept aripa socială a Bisericii Catolice din Germania.

După ce sa concentrat mai întâi pe proiecte sociale în propria sa țară, Caritas Germania a implementat ulterior un departament internațional care este implicat în răspunsul la dezastre și susține programele sociale la nivel mondial.

Caritas Germania sprijină ajutor și reabilitare în timpul și după dezastre, sprijină (financiar, precum și sprijin consultativ) programe sociale pentru copiii defavorizați, pentru persoanele cu dizabilități, pentru abilitarea femeilor, pentru persoanele în vârstă, diverse alte programe sociale și activități de consolidare a păcii în Germania și în 165 de țări din întreaga lume.

Acțiunea socială a Caritas din Germania este organizată și coordonată de 27 de organizații Caritas diecezane conduse de sediul său din orașul Freiburg. Caritas are peste jumătate de milion de angajați care lucrează în Germania și aproximativ jumătate de milion de voluntari. Departamentul internațional al Caritas Germania lucrează cu un personal de aproximativ 100.

Caritas Germania lucrează cu organizații partenere Caritas din Europa de Est, America Latină, Africa și Asia.