Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/blog.php on line 8

Recunoștință uriașă pentru Caritas Japonia



Recunoștință uriașă pentru Caritas Japonia

Exprimăm recunoștință intensă pentru susținerea activităților Cariotas Moldova care ajută persoanele vulnerabile din Ucraina pentru o viață demnă. Susținerea oferită de Caritas Japonia este extrem de importantă pentru noi în depășirea sărăciei din Republica Moldova și pentru oferire a dragostei, atenției, grijii, celor mai sărmani dintre noi. 

Lucrările Caritas Japan au început pentru prima dată în 1946, imediat după încheierea războiului din Pacific, primind și distribuind bunuri de ajutor de la LARA (Agenții Licențiate pentru Ajutorare în Asia) și CARE (Cooperare pentru Ajutorarea Americană pentru Pretutindeni). Agenția a fost înființată sub numele de Caritas Japonia în 1970, ca organism de lucru al Comitetului Episcopilor pentru Probleme Sociale, cu scopul de a promova colaborarea între grupurile catolice de asistență socială din Japonia, precum și de a lucra în strânsă cooperare cu Caritas Internationalis. De-a lungul anilor, Caritas Japonia a oferit asistență umanitară și ajutor de urgență pentru o mare varietate de crize, cum ar fi sprijinul pentru refugiații din Indochina (Vietnam) în 1975 și ajutor pentru o tabără de refugiați din Rwanda în 1994.

Caritas Japonia și-a arătat solidaritatea cu victimele în urma cutremurului și tsunami-ului fără precedent din Marea Japonie din martie 2011, prin bazele stabilite în zona afectată.

Programele Caritas Japonia includ campanii de conștientizare socială pentru a aborda probleme sociale critice și o campanie anuală de Postul Mare pentru a strânge fonduri pentru programele lor.

Secretariatul General Caritas Japonia din Tokyo are 5 membri ai personalului care lucrează îndeaproape cu cele 16 dieceze, personal și mii de voluntari pentru a ghida și coordona activitățile.

Caritas Japonia colaborează activ cu rețeaua Caritas la nivel mondial în peste 20 de proiecte de dezvoltare umană din întreaga lume.