Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/blog.php on line 8

Recunoștință imensă către Caritas Slovenia și Ministerul Afacerilor Externe din Slovenia

Echipa Fundației de Binefacere Caritas Moldova vă este recunoscătoare pentru ajutorul adus nouă și mai ales nevoiașilor noștri. Donația dumneavoastră semnifică mult pentru noi cât și pentru cei ce au avut prilejul să se bucure de ea. Vă mulțumim pentru că ne-ați ajutat să sărim în ajutor la cât mai mulți. Contribuția voastră încălzește sufletele și aduce pace.

Caritas Slovenia a fost fondată în 1990. În 1995, a devenit membru al Caritas Internationalis și Caritas Europa.

Misiunea Caritas Slovenia este să susțină și să aibă grijă de demnitatea umană a persoanelor expuse riscului de sărăcie și excluziune socială, în special familiile și copiii, persoanele în vârstă, migranții și persoanele fără adăpost. Organizația lucrează în Slovenia și în străinătate. Implementează proiecte în țări din Africa subsahariană, Europa (Balcani) și Asia.

În Slovenia, Caritas oferă o varietate de servicii, cum ar fi acoperirea nevoilor de bază (hrană, rechizite școlare, plata facturilor etc.) și programe de asistență socială (programe de prevenire și reabilitare a dependenței, case de maternitate, clinici pentru persoanele fără asigurare de sănătate, asistență pentru victime. de trafic, programe pentru copiii defavorizați).

De asemenea, implementează un proiect de conștientizare și advocacy asupra problemelor globale (accent pe școli, politicieni și public larg), pe problemele schimbărilor climatice, HIV/SIDA, migrație și dezvoltare etc., în colaborare cu alte Caritas naționale.