Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/blog.php on line 8

Despre Caritas Moldova

Activități desfășurate de Caritas Moldova:

Principala sursă de inspirație pentru Caritas este Doctrina social-catolică, predarea Evangheliei și a Bisericii, principiile de bază ale acordării asistenței sociale și cadrul legal în vigoare. Trei principii stau la baza activității zilnice: Personalitatea, Solidaritatea și Subsidiaritatea

Caritas a început cu ajutorul umanitar primit din vest – haine, încălțăminte, articole de igienă și pachete cu alimente. Ulterior, se trece la proiecte de sprijinire a populației, precum: „Cărbune și lemne de foc”, „Ajutor pentru victimele calamităților”, „Cadouri și sărbătoare de Paște și Crăciun”, renovare orfelinate, farmacie pentru săraci, înființare și sprijinirea grădinițelor, organizarea vacanțelor de vară pentru copii etc.

În 1999, Caritas Moldova a început implementarea proiectelor pe termen lung, precum: Îngrijire la domiciliu, Centre social-medicale, Program de prevenire a migrației ilegale, Fermă în satul Grigorauca, Centre de zi pentru copiii din familiile vulnerabile din Bălți și Râbnița, Centru de reabilitare pentru copiii cu dizabilitati fizice din Singerei, internarea pacientilor nevoiasi, dotarea spitalelor cu aparatura medicala si paramedicala, burse pentru studenti etc.

Astăzi, Caritas Moldova își desfășoară activitatea pe teritoriul Moldovei prin 11 filiale (oficiile Caritas în parohii) și un Birou Național situat în Chișinău. Principalele direcții de activitate pentru Caritas Moldova, se concentrează pe următoarele domenii:

1. Consolidarea capacităților

2. Asistență socio-medicală