Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/blog.php on line 8

Suntem oameni, e firesc să ne ajutăm reciproc necondiționat

Anul 2021. E toamnă însă afară se face tot mai frig. Vîntişorul rece de dimineaţă aduce disconfort. Plecarea soarelui, noaptea, trezeşte frică celor fără căldură. Ce bine e că unii au haine groase, un acoperiş şi cîte o îmbrăţişare. Ce norocoşi!

Toamna aceasta, a venit cu grabă căci îi era dor de copiii din Centrul Petropavlovca, care cu atîta dorinţă ştiu să ofere dragoste, grijă, atenţie unul altuia. Toamnei îi place să vadă creaţiile copiilor şi le mai lasă din cînd în cînd materiale de inspiraţie.

Însă, în acest an am întîmpinat dificultăţi din cauza frigului : centrul nu a activat timp de două săptămîni din septembrie, copiii nu puteau frecventa activităţile lor preferate şi nu îşi puteau vedea prietenii. Centrul Petropavlovca - unicul loc unde eşti primit cu dragoste, acceptat, unde poţi cugeta în armonie şi crea ceva nou, unde toată lumea crede în tine iar visele se împlinesc.

A fost odată ca niciodată, la noi în vizită, domnul Vasile Matei, să se ocupe de sistemul de încălzire ca în sălile Centrului Petropavlovca să fie cald. Ce om bun şi generos, Vasile Matei văzînd ochii strălucitori ai copilşilor şi dornici de a învăţa, a făcut o faptă bună şi a pregătit sălile de studiu pentru iarnă, gratuit!

Îi suntem recunoscători. Transmitem gînduri bune şi sperăm să mai întîlnim oameni buni în calea noastră. Aşteaptă următoarea poveste a Jurnalului de Caritate!

Poveste de la un copil anonim.