Magia CaritățiiMagia Carității

„Magia Carității” este un eveniment complex organizat în cadrul Campaniei de Crăciun „Papucei pentru cei fără de ei”, ce își propune crearea unui tărâm al frumosului, bucuriei și dăruirii. Pe parcursul întregii zile de 11 decembrie 2021, vor fi organizate mai multe activități pentru copii dar și un Târg de Crăciun unde veți putea găsi diverse articole decorative de Crăciun, felicitări confecționate manual, lumânări decorate, turtă dulce cu ghimbir și turtă dulce cu lămâie, plus multe alte surprize delicioase pregătite cu grijă de echipa noastră de voluntari. Fundaţia de Binefacere CARITAS MOLDOVA va fi prezentă la Tîrg prezentînd lucrările copilaşilor din Centrele de Grijă şi Suport. 

Programul activităților pentru evenimentul „Magia Carității 2021” este următorul:

 • 10:00 – Deschiderea Târgului de Crăciun în curtea Fundației „Casa Providenței”, str. Mușatinilor 1. La târg o să găsiți o serie de articole confecționate manual de voluntarii fundației, dar și ale altor parteneri ai organizației noastre. De asemenea, în cadrul târgului vor fi oferite spre vânzare ceaiuri MEG – ceaiuri ecologice, care vor putea fi găsite și în zona de food-court, unde vă veți putea încălzi cu un ceai fierbinte.
 • 11:00 – 12:30 – Primul atelier culinar pentru copiii claselor primare, în cadrul căruia aceștia vor pregăti turtă dulce de Crăciun, o vor glazura cu ciocolată, iar la final, împachetată frumos, o vor oferi în dar persoanelor dragi. Numărul maxim de copii pentru un atelier este de 15. Grupele se vor forma în ziua evenimentului după principiul – primul venit primul servit. Atelierul se va desfășura în cantina Fundației cu respectarea tuturor normelor de igienă. Prețul de participare pentru un copil este de 200 lei.
 • 11:30 – 16:00 – Deschiderea zonei de creație în incinta Fundației, unde veți găsi:
  • Ateliere de confecționare a felicitărilor de Crăciun – durata unui atelier este de 30-40 minute, în dependență de abilitatea creativă a copilului. În incinta Fundației va fi amenajată o zonă a creației, unde copii sub îndrumarea voluntarilor, vor confecționa felicitări de Crăciun conform unor modele prestabilite. La acest atelier nu se vor forma grupe prealabile, iar copiii se vor putea implica în activitate la orice oră din intervalul prevăzut pentru această activitate. Prețul de participare per atelier este de 50 lei.
  • Figurine din ghips – locul unde copii se pot relaxa colorând figuri din ghips, pe care ulterior le vor lua acasă.
  • Face painting – va oferi orice desen la alegere, calitativ, care în mod garantat îi va bucura pe copii! Se vor utiliza doar materiale speciale pentru face painting, care nu provoacă alergie.
  • Costul de participare la oricare dintre activitățile zonei de creație este de 50 lei per activitate.
 • 14:00 – 15:30 – Al doilea atelier culinar pentru copiii claselor primare. Activitățile și condițiile de participare sunt identice primului atelier.
 • 17:00 Închiderea evenimentului.

În curtea Fundației va fi amenajată și o zonă de food-court, unde veți găsi ceaiul MEG, cafea, izvar, plăcinte calde, și alte delicii pregătite din timp de echipa de voluntari.

Nu va lipsi nici Moș Crăciun, care va surprinde copii în activitățile sale.

https://casaprov.org/blog/Evenimente/magia-caritatii/?fbclid=IwAR0lrMsWrTTnkkmEYaFQNJ6hcC-Z41BOfnGVO9PdR3qW5iCM-oxmJQVmHGE