Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Suport pentru refugiați din Ucraina și Programul de măsuri pentru perioada sezonului rece



Suport pentru refugiați din Ucraina și Programul de măsuri pentru perioada sezonului rece

           În cadrul Fundației de Binefacere Caritas Moldova a fost lansat proiectul Suport pentru refugiați din Ucraina și Programul de măsuri pentru perioada sezonului rece. Obiectivul acestui proiect este de a asigura un răspuns de urgență eficient pentru refugiații din Moldova. Caritas Moldova, prin intermediul proiectului, își propune să ofere ajutor familiilor gazdă, care au oferit ajutorul refugiaților din Ucraina. Este o inițiativă minunată care prezintă solidaritatea și bunătatea umană în vremuri de nevoie.
          Recent, echipa proiectului Caritas Moldova au vizitat 15 familii pentru a aborda măsurile necesare pentru efectuarea reparațiilor minore ale caselor familiiilor gazdă a refugiaților în orașul Ungheni și Bălți. Au fost efectuate evaluarea necesităților pentru a efectua lucrările de reparații. Următoarea etapă implică efectuarea lucrărilor propriu-zisă, în cadrul căruia echipa de proiect va lucra îndeaproape cu familiile gazdă și antreprenori din domeniul construcțiilor. Acest proiect nu ar fi posibil fără sprijinul și contribuția donatorilor oferit de către Caritas Austria, Austrian Development Cooperation și Nachbar in Not (Neighbour in Need).  
          Activitatea dată din cadrul proiectului reprezintă un pas important în sporirea siguranței și bunăstării familiilor de refugiați găzduiți pe teritoriul Moldovei


 Caritas Moldova abordează o atitudine serioasă la comportamentul creării și diversificării serviciilor sociale pentru cetățenii raionului indiferent de etnie, religie, rasă și pătură socială.