Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

50 de familii de refugiați ucraineni au primit ajutor pentru acomodare în Moldova

În 2024, problema închirierii locuințelor rămâne o provocare semnificativă pentru refugiații stabiliți în Republica Moldova. Gradul înalt de vulnerabilitate pentru aceste persoane, precum și inflația ridicată, îngreunează găsirea locuințelor care să îndeplinească standardele minime de trai și să fie accesibile. Programul „Cazare de tranziție pentru refugiații vulnerabili ucraineni în Moldova” abordează această problemă printr-o combinație de asistență financiară pentru închiriere, pentru familiile gazdă, pentru reparații minore și pentru perioada rece a anului.

Astfel, 50 de familii din Ucraina au beneficiat deja de ajutor în numerar pentru chirie, timp de 6 luni, iar 24 familii gazdă și 67 de ucraineni au primit ajutor în numerar pentru realizarea reparațiilor minore în locuințe.

Programul este implementat în perioada 01.07.2023 - 31.12.2024, în localitățile Chișinău, Hâncești, Soroca, Ialoveni, Cahul, Bălți, Edineț, Ungheni și Ștefan Vodă, în parteneriat cu CRS și cu suportul financiar al Caritas Spania.