Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Frumusețea nu are proporții incorecte



Frumusețea nu are proporții  incorecte

CE ESTE IMAGINEA CORPORALĂ?

Imaginea corporală este un termen care descrie modul în care ne gândim și ne simțim în legătură cu corpul nostru, inclusiv:

Cât de mulțumiți suntem de corpul nostru

Cât de exacte sunt percepțiile noastre de sine

Cât de mult prețuim ceea ce cred ceilalți despre corpul nostru

Pe scurt, imaginea corporală este complexă și se referă la o gamă întreagă de moduri care ne ajută să ne gândim la gândurile și sentimentele noastre despre corpurile noastre.

Această statistică ne spune două lucruri.

1. Dacă vă luptați cu dificultăți legate de imaginea corporală, nu sunteți singuri. 

2. Imaginea corporală este direct legată de sănătatea noastră mentală. 

Acest lucru înseamnă că preocupările legate de imaginea corporală sunt reale, sunt comune și nu trebuie să ignorăm pur și simplu ceea ce simțim despre noi înșine. Cei mai mulți dintre noi ar fi de acord că încă avem nevoie de mai multe informații despre imaginea corporală - în special despre cum să ne schimbăm imaginea corporală pentru a fi mai sănătoși. 

Imagine corporală sănătoasă = acceptare 

Imagine corporală sănătoasă ≠ perfecțiune

Cercetările arată că urmărirea unui ideal nerealist poate crea atitudini nefolositoare față de noi înșine. Începem să căutăm perfecțiunea, bazându-ne pe idealurile pe care le vedem în jurul nostru. Chiar dacă știm că, de fapt, nimeni nu este perfect - uneori ne convingem că ar trebui să tindem spre perfecțiune.

CE AFECTEAZĂ IMAGINEA CORPORALĂ?

1.EXPERIENȚELE DE VIAȚĂ 

Există multe experiențe de viață care pot afecta modul în care gândim și ne simțim în legătură cu corpul nostru. Sarcina și nașterea se numără printre cele mai semnificative experiențe care au un impact asupra imaginii noastre corporale. Divorțul sau despărțirea, precum și aniversările sau înaintarea în vârstă, pot, de asemenea, să ne schimbe imaginea corporală. Unele dificultăți legate de imaginea corporală sunt rezultatul unor experiențe de viață traumatizante, cum ar fi abuzul sau hărțuirea. Este important să recunoaștem când există o traumă din trecut care are impact asupra modului în care ne simțim despre noi înșine. Uneori avem impresia că, dacă schimbăm modul în care arătăm, putem schimba modul în care ne simțim în interior. Dar de multe ori nu funcționează în acest fel. Procesarea sentimentelor dificile este esențială pentru o imagine corporală sănătoasă și o bună sănătate mintală.

Sfat 1

Schimbarea felului în care arătăm nu va schimba de multe ori felul în care ne simțim în interior. Ar putea fi util să procesați gândurile și sentimentele dificile cu un terapeut sau un profesionist în domeniul sănătății mintale instruit și calificat.

2.INTERNETUL 

Cei mai mulți dintre noi obținem informații despre imaginea corporală din surse online. Internetul oferă o bogăție de cunoștințe, dar poate, de asemenea, să ne denatureze percepțiile despre noi înșine, mai ales dacă ne comparăm cu alte persoane. Ceea ce vedem online ne poate da o idee inexactă despre perfecțiunea fizică și ne poate reduce încrederea în noi înșine. Unii dintre noi caută surse pozitive pentru corp - alții dintre noi au tendința de a absorbi informații nefolositoare. Unii dintre noi nu sunt conștienți de ceea ce văd online. Cu toții absorbim uneori informații fără să ne dăm seama că acestea au un impact asupra modului în care gândim și ne simțim în legătură cu noi înșine. Modul în care folosim social media reflectă modul în care facem alte lucruri în viață. A avea o dietă echilibrată înseamnă uneori să consumăm mai puțin din ceea ce este nesănătos și mai mult din ceea ce este sănătos pentru corpul nostru. Mintea funcționează în același mod! Fiind conștienți de ceea ce consumăm online, putem obține mai ușor o viață sănătoasă și echilibrată pe internet.

Sfat 2

Este util să mă întreb cum gândesc și cum mă simt atunci când navighez online. Conținutul pe care îl vizualizez mă face să mă compar cu alții? Mă simt negativ în legătură cu mine însumi în timpul sau după ce vizualizez conținut online? Dacă da, pot schimba ceea ce vizualizez astfel încât să am o experiență online echilibrată

3.TRATAMENTE COSMETICE PUBLICITARE

Cei mai mulți dintre noi (de fapt, 93% dintre noi) au văzut reclame pentru tratamente cosmetice. Facebook este, probabil, cel mai des întâlnit mijloc de comunicare pentru aceste reclame, dar televizorul, Instagram și afișele de pe clinicile de pe străzile mari sunt, de asemenea, utilizate frecvent pentru a promova ofertele. Chiar și clinicile stomatologice promovează acum tratamente cosmetice care depășesc sfera stomatologiei.

Reclamele pentru tratamente cosmetice pot crea cu ușurință sentimente de inadecvare. Ele pot da impresia că trebuie să băgăm bani și durere în proceduri pentru a obține un anumit aspect, pentru a fi atractivi, dezirabili sau doriți. Acesta este rezultatul emoțional al unei tehnici bine puse la punct de comercializare a produselor. Și ne determină aproape 2/3 dintre noi să dăm clic pe anunț și să aflăm mai multe.

Este important să fim conștienți și conștienți de efectul reclamelor. În acest fel, putem lua decizii cu privire la îngrijirea de sine și la aspectul nostru care sunt în interesul nostrum

Sfat 3 

Tehnicile de marketing sunt concepute pentru a obține un răspuns emoțional din partea noastră. Observați sentimentele și gândurile care apar în urma vizionării reclamelor și promoțiilor. Putem lua act de ceea ce ne influențează sentimentele față de noi înșine.

4.GÂNDIȚI-VĂ LA SĂNĂTATE ȘI BUNĂSTARE 

Știm că imaginea corporală este legată de sănătatea mintală. Persoanele care se luptă cu automutilarea, problemele de alimentație sau dismorfia corporală sunt deosebit de vulnerabile la preocupările legate de imaginea corporală. Unele probleme de anxietate și dificultăți de dispoziție, cum ar fi depresia, pot, de asemenea, să ne influențeze discursul de sine negativ și să ne reducă atenția acordată bunăvoinței și îngrijirii de sine. Înțelegerea sănătății mintale și a ceea ce ne afectează poate fi atât de utilă pentru a avea o imagine corporală sănătoasă. Atunci când ne luptăm într-un domeniu, este posibil ca și celălalt să fie afectat. Este cam același lucru cu sănătatea noastră fizică, care interacționează, de asemenea, cu imaginea corporală. Afecțiuni precum diabetul, problemele de reglare a hormonilor sau efectele secundare ale unor medicamente pot crea provocări suplimentare pentru imaginea noastră corporală.

Sfatul 4

Atunci când imaginea noastră corporală se prăbușește, putem lua în considerare ce ar putea avea un impact asupra acesteia. Ne-a scăzut starea de spirit? Cum sunt nivelurile mele de energie? Am mâncat și am dormit normal? Este posibil ca hormonii sau o schimbare majoră în viață să afecteze modul în care mă simt în legătură cu mine însumi? Toate aceste întrebări și răspunsuri pot fi indicii care să ne ajute să ne dăm seama și să înțelegem experiența unică și personală din interiorul propriului nostru corp.