Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Ziua Copilului la Caritas Moldova



Ziua Copilului la Caritas Moldova

Cu ocazia sărbătorii de 1 iunie F.B. Caritas Moldova a susținut poporul ucrainean organizînd un eveniment distractiv și educativ pentru 50 copii, casa cărora sunt - centrele pentru refugiați #caritasmoldova.

După ce am făcut cunoștință cu toții, prima activitate educativă a fost confecționarea unui tricou de vară, creativ și colorat. Voluntarii iscusiți YOUNGCaritasMoldova au coordonat excelent această activitate și au ajutat copiii. Procesul a fost foarte distractiv iar copiii au stilizat îmbrăcămintea cu mare acuratețe.

50 copilași au fost alintați de către voluntarii noștri YOUNGCaritasMoldova care cu multă răbdare și dibăcie au creat desene pe față, îndeplinindu-le toate dorințele. În această sărbătoare cu toții au devenit personaje din povestea preferată.

Cu toții au confecționat o jucărie pentru confetti care aduce bucuria sărbătorii și veselia maximă. Cu siguranță aceste emoții intense trăite, nu vor fi uitate niciodată, iar cei 50 copii acum adăpostiți la centrele pentru refugiați #caritasmoldova, au descoperit o nouă casă și o nouă familie. 

În programul de sărbătoare au mai fost muzică, dansuri și concursuri vesele de dezvoltare a simțului competitiv, a proceselor cognitive cu scopul promovării modului sănătos de viață. Moderatorii acestui program au fost voluntarii harnici. Centrele au fost foarte colorat decorate pentru a bucura copiii din centrele pentru refugiați. 

Și cum fără cadouri, pentru că merită! La final fiecare copil a primit o înghețată delicioasă, o jucărie de pluș, o carte de colorat, tricoul confecționat și o fotografie de grup sau individuală. 

ATENȚIE! Cu ocazia acestei zile F.B. Caritas Moldova, în centrele pentru refugiați, 50 copii au primit vouchere pentru a-și achiziționa hăinute, de la un producător autohton de textile.

În cele patru centre de grijă și suport au avut loc activități recreative organizate de coordonatorii centrelor. 

În colaborare cu Fundația de Binefacere ”Casa Providenței” și FIDES Centru European de Educaţie, sub tutela Episcopiei Romano-Catolice din Chișinău. Activitățile sunt finanțate de Caritas Luxembourg, Luxembourg Development & Aid, Caritas Germania, Caritas Slovenia și Ministerul Afacerilor Externe din Slovenia