Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Compasiune prin SAFE şi MOH



Compasiune prin SAFE şi MOH

Noutatea anului 2022! Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova este (re)acreditată (pentru următorii 5 ani) să desfăşoare servicii de telemedicină pe teritoriul Republicii Moldova.

Ştiaţi că? Odată la două luni 60 persoane vulnerabile primesc pachete alimentare, de igienă personală, scutece, hăinuţe şi medicamente după necesitate. Persoanele care beneficiază de acest ajutor comunitar au peste 65 ani, cu posibilităţi limitate de trai, izolate social, care au nevoie de îngrijire la domiciliu: vârstnici, bolnavi cronici, persoane țintuite la pat, persoane cu dizabilități, persoane aflate în stadiul terminal al vieții lor.

Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova le-au oferit speranţa unei zile de mîine mai bune, fără multe griji şi fără singurătate. Deoarece cu o tărie emoţională şi cu o putere de ascultare excepţională sunt asistentele medicale, în spatele cortinei, care învaţă aceste persoane în vîrstă, să zâmbească şi motivează beneficiarii să lupte cu durerile şi necăjirile. Multe dintre persoanele vulnerabile se confruntă cu vieţuirea în frig şi foame iar asistentele medicale le oferă zilnic suport emoţional, ascultare, compasiune, sfaturi de tratare şi ajutor medical. Cu toate că situaţia de viaţă este una gravă, beneficiarii au această strălucire în ochi care se numeşte - pofta de viaţă.

Proiectul MOH are drept scop îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor vulnerabile prin servicii integrate de îngrijire de calitate din comuna Stăuceni. Aceasta include o serie de servicii de îngrijire la domiciliu de la echipe mobile instruite: consultații medicale prin telemedicină în cooperare cu centrele medicale; dăruirea pachetelor alimentare, articole de igienă și echipamente de protecție individuală pentru a satisface nevoile de bază ale beneficiarilor; precum și comunicarea riscurilor pentru sănătatea publică pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la măsurile de protecție legate de Covid-19.

Proiectul SAFE (SAFE Assistance for Elderly), este un proiect specializat în îngrijiri medicale la domiciliu, și îngrijiri medico-sociale. În prezent acest serviciu se oferă în 5 Centre Medico-sociale: Chişinău, Stîrcea (r-ul Glodeni), Rașcov (R-ul Camenca), Rîbnița.

Donator: @Caritas Austria, @Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi @Federal Ministry Republic Of Austria Social Affairs, Health, Care and Consumer Protection

#oamenicareajutaoameni #compasiune #caritasmoldova #caritatemoldova #caritas