Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Trei zile de muncă necontenită Caritas Moldova



Trei zile de muncă necontenită Caritas Moldova

Raport foto

25.02.2022 - această zi cu un impact major pentru fiecare, va rămâne în istorie o amprentă a credinței și speranței. În urma evenimentelor catastrofale petrecute în Ucraina s-a anunțat stare de alertă atât pentru surorile și frații noștri din Ucraina cât și pentru întreaga lume.  În 3 zile întreaga lume a dat dovadă de dragoste, compasiune, bunătate și multă solidaritate. Factorul uman a jucat rolul principal în istoria noastră.

Fundația de Binefacere Caritas Moldova, fiind parte din Caritas Internaționalis, prezentă în 160 de țări, are drept scop susținerea și ocrotirea persoanelor vulnerabile, marginalizate și aflate în situație de risc. Având drept principală sursă de inspirație doctrina social catolică, dezvoltăm comunități și oferim asistență umanitară și servicii sociale în cazuri extreme.

Suntem solidari organizaţiilor care acordă ajutor umanitar şi aplaudăm pentru eforturi şi deasemenea suntem solidari cu fraţii şi surorile din Ucraina. Ne dorim PACE. Prin compasiune. Continuăm să oferim dragoste, atenţie şi grijă.

25.02. Situația riscantă ne-a făcut să ne mobilizăm extrem de rapid, împreună cu colegii noștri de la CRS(Catolic Relief Service), achiziționând bunuri de strictă necesitate pentru a încălzi sufletele a 36 de refugiați înfricoșați de la centrul de migranți din Chișinău. Suntem recunoscători autorităților locale - Biroul Național Migrație și Azil, pentru receptivitate şi primire.

26.02 S-au colectat donaţii. S-a lansat apelul către voluntari, voluntari psihologi şi angajările pentru persoanele vorbitoare de engleză şi a unui coordonator de voluntari.

27.02 S-au sortat donaţii, s-au primit donaţii. S-a deschis biroul de primire a consultărilor psihologice gratuite pentru refugiaţii din Ucraina pe str. Gheorghe Asachi 30/1. Caritas Moldova în colaborare cu Episcopia Romano-Catolică de Chişinău şi Fundația de Binefacere ”Casa Providenței” a deschis un centru modern pentru refugiaţi la Casa Providenţei.

28.02 La Centrul pentru Refugiaţi de pe strada Muşatinilor s-au adăpostit şi hrănit 27 refugiaţi. Datorită colaborării cu Caritas Luxembourg şi CRS, Caritas Moldova a donat Biroului de Migratie si Azil, 10 căşti profesionale, pentru operatorii de la Call Center al Biroului de Migraţie şi Azil, ca să poată oferi întregul suport pentru cei care au nevoie de adăpost sau informaţii esenţiale despre refugiaţii din Ucraina. S-au colectat şi sprtat donaţii. S-au instruit psihologii dezvoltînd o strategie de acţionare. S-au colectat date importante despre centrele de migranţi existente şi deschide de urgenţă. Datorită colaborării cu World Central Kitchen - partener US, s-au livrat 109 prînzuri către Centrul de Migranţi din Chişinău.

Mulţumim : Caritas Luxembourg, Caritas Austria, Catholic Relief Center, Fundatia de Binefacere "Casa Providentei", Episcopia Catolică, Studio Art Picaso din Chisinau, Biroului de Migraţie şi Azil, World Central Kitchen din US, Elongate - companie internationala, d-nei Adina din Romania şi multor altor oameni dragi cu suflet mare.