Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Felicitări cu ocazia Aniversării Catedralei Romano-Catolice „Providența Divină”



Felicitări cu ocazia Aniversării Catedralei Romano-Catolice „Providența Divină”

Cu ocazia Hramului Catedralei Romano-Catolice „Providența Divină” din Chișinău, Fundația de Binefacere „Caritas Moldova” transmite cele mai calde felicitări tuturor credincioșilor și membrilor Diecezei de Chișinău. Această zi sfântă marchează un moment deosebit în viața spirituală a comunității noastre, celebrând consacrarea unui lăcaș de cult ce reprezintă inima și sufletul Diecezei.

Catedrala „Providența Divină” din Chișinău este nu doar un simbol al credinței și devoțiunii noastre, dar și o mărturie a istoriei și perseverenței comunității catolice din acest spațiu. De la edificarea sa în 1843 și până în 1963, când regimul comunist a confiscat-o abuziv, transformând-o în studiou de înregistrare și apoi depozit, Catedrala a servit drept loc de refugiu spiritual și rugăciune pentru credincioși. După o lungă perioadă de suferință și așteptare, în 30 iunie 1989, lăcașul a fost retrocedat enoriașilor catolici, iar renașterea sa spirituală a culminat cu ridicarea la rangul de Catedrală de către Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea în 27 octombrie 2001.

Renovarea capitală din perioada 2002-2005 și re-consacrarea din 24 mai 2008 de către Preasfințitul Episcop Anton Coșa au redat acestui sfânt lăcaș splendoarea și menirea sa inițială, redevenind un pilon al vieții religioase din Chișinău.

Astăzi, când aniversăm Consacrarea Catedralei, Fundația de Binefacere „Caritas Moldova” își exprimă gratitudinea și aprecierea față de toți cei care contribuie la menținerea spiritului de credință și caritate în comunitatea noastră. Să ne bucurăm împreună de acest moment solemn și să continuăm să-i susținem pe cei mai nevoiași dintre noi.

Cu cele mai alese gânduri și binecuvântări,

Fundația de Binefacere „Caritas Moldova”