Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Mesaj de Crăciun de la Președintele Caritas Europa



Mesaj de Crăciun de la Președintele Caritas Europa

Dragi prieteni,

Încep astăzi acest mesaj de Crăciun amintind că suntem încă în mijlocul unei pandemii. Mulți dintre noi nu și-ar fi putut imagina niciodată că două sezoane de Crăciun vor fi afectate de virusul COVID19. Știu că mulți dintre noi suntem obosiți, copleșiți, îndurerați. Nu a fost o perioadă ușoară. Pentru cei mulți care suferă, ne rugăm și stăm în solidaritate și caritate. Ca parte a Bisericii, ne este clar: Caritas, iubirea care devine acțiune, nu intră în izolare. Trebuie să fim în continuare acolo pentru oameni. Mai ales acum. Să vezi nevoia și să acționezi. Ne amintim în special de toți angajații noștri, lucrătorii Caritas, profesioniștii și voluntarii și doresc să vă exprim sincera recunoștință față de voi tuturor acum pentru munca pe care o faceți. Sunteți martori ai învierii, ai luminii care izbucnește în întuneric. Mulțumim, de asemenea, profesioniștilor din domeniul sănătății din Europa și din întreaga lume, care lucrează neobosit în mijlocul unor condiții extrem de dificile.

Cu toate acestea, Caritas, inspirată de mesajul Evangheliei, cred că acum ar trebui să promovăm speranța, solidaritatea și optimismul. Povestea de Crăciun este o poveste de speranță. Ne amintim cu recunoștință că Dumnezeu s-a angajat complet cu această lume, că a devenit om pentru noi; nu în palatele puterii, nu în centrul spiritual sau laic, ci la margini: fragil, sub forma unui copil în pătuț. Așa cum Dumnezeu se întinde către noi în persoana lui Isus, noi ne întindem către cei săraci. Sfântul Părinte, Papa Francisc, în mesajul său cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a Caritas Italiana/Italia a subliniat acest apel de a fi printre cei mai fragili și lipsiți de apărare. După cum spune el, „Caritatea este mila care merge în căutarea celor mai slabi, care merge la frontierele cele mai dificile pentru a elibera oamenii de sclavia care îi asuprește și pentru a-i face agenți ai propriilor vieți”.

Ca o rețea Caritas, aceasta este misiunea noastră și ne tragem speranța și inspirația din acel copil mic întins într-o iesle - Dumnezeu cu noi.

După cum mi-au spus recent un grup de bărbați și femei în vârstă despre pandemie: „Am văzut deja și am supraviețuit atât de multe; Ne vom descurca și cu aceasta. Aș dori să împărtășesc acest optimism rezultat din experiență. Experiența ne arată – mai ales acum, într-o situație provocatoare: Avem ocazia, curajul, imaginația, să modelăm bine prezentul și viitorul.

Vom ieși diferit de această pandemie, așa e. Dar fie în bine, fie în rău, asta depinde de noi. Fiecare dintre noi poate face diferența. Aceasta este o experiență centrală a activității Caritas.

Să-i cerem Domnului o inimă care ascultă și un spirit vigilent, fericit și înțelegere, ca să putem merge plini de bucurie și să ne împlinim misiunea - să ascultăm oamenii în nevoie, unde suntem, unde ne-a pus Dumnezeu.

Vă doresc tuturor un Crăciun binecuvântat și sigur.

Amin.

d-nul. Michael Landau
Președinte

Vezi mesajul video : https://www.youtube.com/watch?v=EJCt_rPHiJM&feature=youtu.be&ab_channel=CaritasEuropa