Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Reorganizarea conducerii Fundației de Binefacere „Caritas Moldova”. Noul președinte al fundației



Reorganizarea conducerii Fundației de Binefacere „Caritas Moldova”. Noul președinte al fundației

În mai 2019, Papa Francisc, adresându-se operatorilor „Caritas Internationalis”, le spunea: „Caritatea nu este o idee sau un sentiment pios, ci este întâlnirea experimentată cu Cristos; este voința de a trăi cu inima lui Dumnezeu, care nu ne cere să avem față de săraci o iubire generică, afecțiune sau solidaritate, ci de a-l întâlni în ei pe Dumnezeu însuși”.

Această apropiere a Sfântului Părinte față de operatorii carității a fost dintru început și trăsătura de bază a păstoririi Preasfințitului Anton Coșa, care a căutat mereu să fie tot mai aproape de cei săraci și nevoiași, de unde și sprijinul său părintesc pentru activitatea Fundației de Binefacere „Caritas Moldova”, pe care a voit-o întruchipare a misiunii Bisericii de a fi tot mai aproape de cei față de care Isus a avut o predilecție specială: săracii.

Luând act de lipsa unui director al Fundației „Caritas Moldova”, în calitatea sa de fondator al acestei organizații de binefacere, Preasfințitul Anton, începând cu data de 19 noiembrie, a reorganizat, la cererea președintelui „Caritas Moldova”, conducerea fundației. Astfel, Mons. Anton Coșa l-a numit în funcția de președinte al fundației pe Pr. dr. Petru Ciobanu, eliberându-l din această funcție pe dl Edward Lucaci, care, la propunerea episcopului, a fost numit, de noul președinte, director al „Caritas Moldova”.

Prin aceste două numiri, Preasfințitul, pe linia trasată deja de Papa Francisc, urmărește optimizarea activității caritative a „Caritas Moldova”, mai ales în această perioadă dificilă de pandemie, când tot mai mulți oameni au nevoie de sprijinul nostru material și spiritual.

Le dorim noului președinte și noului director succese în noua lor misiune și, uniți în rugăciune, implorăm pentru ei lumina Duhului Sfânt și o iubire cât mai mare pentru Cristos întruchipat de cei săraci.