Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Delegația „Caritas Moldova” participă la Conferința regională 2024 a „Caritas Europa”



Delegația „Caritas Moldova” participă la Conferința regională 2024 a „Caritas Europa”

În perioada 6-8 mai, președintele Fundației de Binefacere „Caritas Moldova”, Pr. dr. Petru Ciobanu, și directorul executiv al acesteia, Edward Lucaci, participă la Conferința regională 2024 și Forumul Directorilor din cadrul „Caritas Europa”, care se desfășoară la Bruxelles.

Pe agendă au fost incluse subiecte referitoare la: Acțiunea umanitară catolică în condiții de război și de urgență climatică, Cadrul strategic al „Caritas Europa” 2021-2028, prezentarea și aprobarea rapoartelor pentru anul trecut, precum și organizarea următoarei Conferințe regionale a „Caritas Europa” la Chișinău, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la crearea „Caritas Moldova”.

În deschiderea Conferinței, președintele „Caritas Europa”, Mons. Michael Landau, a oferit un cuvânt de bun venit tuturor participanților și a rostit o rugăciune. Cu un cuvânt de salut a venit și secretarul general al „Caritas Internationalis”, Alistair Dutton, iar cercetătorul principal de la Institutul „Las Casas” pentru justiție socială al Universității din Oxford, dr. Hugo Slim, a ținut un discurs despre „Acțiunea umanitară catolică în politica războiului și a urgenței climatice”.

Delegațiile tuturor celor 49 de organizații membre ale „Caritas Europa” din 46 de țări urmează să discute despre revizuirea intermediară a cadrului strategic la Forumul Directorilor, precum și să stabilească perioada și tematica următoarei Conferințe regionale de la Chișinău, când „Caritas Moldova” va împlini 3 decenii de activitate în serviciul celor mai nevoiași dintre noi.