Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Atelier de lucru de Advocacy în domeniul drepturilor copilului



Atelier de lucru de Advocacy în domeniul drepturilor copilului

Marți, 16 aprilie 2024, echipa „Caritas Moldova” a participat la un atelier de lucru de Advocacy în domeniul drepturilor copilului, oferit de către organizația germană de caritate „Kindernothilfe”.

În cadrul workshop-ului, dr. Judith Striek a menționat despre principiile stipulate în Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului, inerente aplicării Advocacy în acest domeniu, precum și despre instrumentele implementării acestora.

La rândul său, Frank Misho, Advocacy Manager în cadrul organizației „Kindernothilfe”, a vorbit despre necesitatea stabilirii unor conexiuni durabile între reprezentații societății civile din domeniul drepturilor copilului și instituțiile guvernamentale relevante, și a explicat deosebirile dintre lobby și advocacy. Iar Elias Dehnen a evidențiat rolul organizațiilor non-guvernmentale în promovarea drepturilor copilului.

La final, participanții atelierului de lucru s-au divizat în două grupuri: unul - cu rolul de a enumera ONG-urile din domeniul drepturilor copilului și beneficiile stabilirii unei rețele de schimb de informații, iar cel de-al doilea – de a identifica metode de advocacy care pot fi implementate în Republica Moldova.

Cu această ocazie, le mulțumim colegilor de la „Kindernothilfe” pentru organizarea acestui workshop, care a îmbinat utilul cu plăcutul și va îmbunătăți abilitățile echipei „Caritas Moldova” legate de Advocacy în domeniul drepturilor copilului.