Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Ziua Mondială a Săracilor



Ziua Mondială a Săracilor

Caritas Moldova a organizat activității pentru cea de-a 6-a Zi Mondială a Săracilor.

 

  1. Începând de luni, 14 noiembrie, la Zârnesti se da start săptămânii bunătății, care va include: Desene pe asphalt; Colectare de donații pentru sărmani Lădița cu daruri; Binele în ochii copiilor (colaj, postere, poze), Distribuirea pachetelor alimentare persoanelor in etate sarmane.

 

  1. Rashkov, Centrul de resurse „GROW UP”: 14.11.2022 - „Ziua Spiritualității este dedicată Zilei Mondiale a Săracilor” (Liturghie, rugăciune pentru săraci, reflecții asupra sărăciei materiale și spirituale). 16.11.2022 - Instruire, în cadrul programului de educație financiară „Sărăcia, Bogăția, Prosperitatea. Undița sau peștele? Sărăcia spirituală și materială, există legătură?”

 

  1. La centrul „Petrushka” noiembrie este planificat ca luna faptelor bune. Pe 13 noiembrie se va organiza o sesiune SOLE „Ce este sărăcia”, si o acțiune de ajutorare a pensionarilor singuri, se va viziona și discuta documentare despre viețile copiilor din cele mai sărace țări ale lumii și, bineînțeles, copiii vor participa la Slujbă și rugăciunea pentru cei aflați în nevoie.

 

  1. La Petropavlovca, copiii vor fi implicați in diverse activități (discutii, ateliere, vizionare de filme, etc.) de promovare a Faptelor bune in ajutorarea săracilor.

 

  1. In perioadă 13.11. – 25.11.2022, echipele mobile ale Caritas Moldova, împreuna cu voluntarii, vor distribui prânzuri calde, pachete alimentare si igienice, plapumi groase pentru iarna pentru 60 de bătrâni.