Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Împreună, Slujind din Iubire



Împreună, Slujind din Iubire

REPREZENTANȚII CARITAS DIN ÎNTREAGA LUME SE ADUNĂ LA ROMA PENTRU A CONSTRUI SOLIDARITATE GLOBALĂ.

În perioada 21-22 noiembrie 2022, peste 100 de reprezentanți Caritas din întreaga lume s-au reunit la Roma într-o conferință de două zile pentru a reflecta asupra modului de consolidare a conducerii locale în cadrul Confederației și de îmbunătățire a cooperării fraterne între organizațiile membre. Tema principală a conferinței: Împreună, slujind din iubire – Întărirea cooperării noastre fraterne are în vedere unirea organizațiilor membre cu o viziune comună atunci când desfășoară lucrările umanitare și de dezvoltare ale Caritas în comunitățile locale din întreaga lume.

În calitate de Confederație, Caritas reunește 162 de organizații membre naționale care operează în 200 de țări și teritorii. Fiecare organizație membră împărtășește misiunea de a-i servi, însoți și apăra pe cei mai săraci și mai vulnerabili din comunitățile noastre.

 În ultimii douăzeci de ani, Caritas Internationalis a lucrat pentru a dezvolta principii de parteneriat, pentru a ghida relația dintre organizațiile membre Caritas în conformitate cu valorile și principiile fondatoare ale Confederației.

„La moment, comunitatea umanitară reflectă asupra localizării și conducerii locale, această conferință va fi un pas înainte pentru a decide asupra modului de împuternicire a membrilor locali care implementează proiecte și promovează demnitatea celor mai vulnerabili”, spune Aloysius John, Secretarul general al Caritas Internationalis.

În timpul acestei conferințe de două zile, reprezentanții a 64 de organizații membre Caritas și cele șapte secretariate regionale au reflectat atât asupra provocărilor, cât și asupra bunelor practici pentru a propune strategii și acțiuni noi pentru a implica Caritas MO pentru a deveni mai eficient în misiunea lor.

Această conferință a avut loc într-un moment în care organizațiile membre Caritas se confruntă cu impactul devastator al pandemiei agravat de efectele negative ale războiului și violenței asupra celor mai vulnerabili și cu nevoia de cooperare creativă și coordonată. Reflecțiile și discuțiile despre calea care va fi urmată vor contribui la indentificarea noilor strategii de colaborare pentru combaterea sărăciei și salvarea de vieți.

Rezultatele acestei conferințe oferă bazele pentru ca Caritas Internationalis să conducă Confederația către 2030 și pentru viitoarea Adunare Generală care va avea loc anul viitor, în mai 2023.