Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Training despre standardele „Sphere” în Moldova



Training despre standardele „Sphere” în Moldova

Este bine să vrei să-i ajuți pe cei aflați în nevoie, dar trebuie să ai și o anumită pregătire, pentru ca ajutorul tău să fie eficient și să ajungă la persoanele afectate. Tocmai din acest considerent, în 1997, proiectul „Sphere” a fost inițiat de către un grup de ONG-uri și de către Mișcarea de Cruce Roșie și Semilună Roșie, cu scopul de a elabora un set de standarde minime universale în domeniile principale ale răspunsului umanitar, care se regăsesc în Manualul „Sphere”.


Pentru a îmbunătăți calitatea răspunsului umanitar în situații de dezastre și conflicte și pentru a spori răspunderea acțiunii umanitare față de persoanele afectate de criză, la sediul Fundației de Binefacere „Caritas Moldova” a fost organizat un nou training „Sphere”. Printre participanți s-au numărat reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și ai structurilor Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Unul dintre aceștia a menționat: „Am înțeles importanța și valoarea utilizării „Sphere” în activitatea zilnică a organizației, fiind implicați în gestionarea crizei refugiaților...”.


Urmează și alte sesiuni de instruire. Urmăriți-ne! Contactați-ne!


Trainingul „Introducere în standardele minime Sphere” a fost realizat de Fundația de Binefacere „Caritas Moldova” (în calitate de punct de conectare cu „Sphere”) și Organizația Internațională pentru Migrație din Moldova și este finanțat de Organizația Internațională pentru Migrație din Moldova.