Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Crăciun Pașnic - Mesaj de la Președintele Caritas Europa



Crăciun Pașnic - Mesaj de la Președintele Caritas Europa

Dragi prieteni,

Prin acest mesaj, vreau să vă trimit urări de pace pentru acest Crăciun, și vreau să îmi exprim admirația și recunoștința pentru toată munca care a fost depusă prin rețeaua Caritas în Europa în acest an 2022.

A fost, în multe feluri, un an foarte dificil pentru mulți și în special pentru oamenii pe care îi servim prin acțiunile noastre fiind Caritas.

Mă gândesc în mod special la cei care trec prin război în Ucraina.

Nu am fi crezut, atunci când acest a început, că un război crunt va izbucni din nou în Europa.

Mă gândesc la acele persoane care sunt afectate direct în Ucraina, acele care se confruntă cu pierderi și trauma, frică și îndoieli. Și le mulțumesc celora care lucrează în Ucraina, la fel precum și celora din țările învecinate, care îi sprijină pe cei nevoiași.

La fel mă gândesc la cei care se confruntă cu nenumăratele consecințe imense ale războiului la nivel Mondial, dar și la cei care luptă cu greutățile din multe alte motive. Astăzi în Europa numărul persoanelor care nu își pot asigura strictul necesar este în creștere. Oamenii sunt afectați de insecurități alimentare, secetă, inundații…Oamenii sunt victimele relațiilor eșuate sau a violenței.

Sunt mulți oameni care se confruntă cu nedreptatea socială. Sunt cei sunt singuratici, și mulți care se confruntă cu probleme mintale severe și chiar pun la îndoială valoarea lor ca ființă umană.

Îi include pe toți în rugăciunile mele în acest an care este aproape de sfârșit, și mă rog pentru Pace.

O să îl celebrăm pe Regele Păcii când vine Crăciunul.

Știm că războiul și suferința nu vor avea ultimul cuvânt. Precum știm și că acțiunile noastre fac diferența.

Putem fi agenți ai păcii. Putem fi agenți ai dreptății. Putem fi agenți ai speranței.

Acest fapt este o sursă de bucurie și de lumina necesară în vremuri de altfel dificile.

2023 va fi un an important pentru familia noastră Caritas. Un moment cheie va fi Adunarea Generală a Caritas Internationalis care va avea loc la Roma în luna mai, în perioada 10-16 mai.

Aștept cu nerăbdare să ne vedem acolo.

Caritas Europa va sărbători cea de-a 30-a aniversare în 2023 și, cu acest prilej, vă invit să o sărbătorim împreună pe 10 mai, la Roma, unde seara vom avea o cină festivă. În dimineața următoare, pe 11 mai, Caritas Europa va organiza Conferința noastră Regională, care va avea loc chiar înainte de o slujbă cu Tatăl Sfânt.

Vă rugăm să vă asigurați că vă rezervați agendele în acest scop.

În cadrul Conferinței Regionale, va avea loc alegerea Secretarului General al Caritas Europa.

Comitetul executiv a decis în unanimitate să o propună pe actuala secretară generală, Maria Nyman, pentru un al doilea mandat de patru ani. Prin urmare, vă vom înainta numele ei ca fiind candidatul nostru propus pentru a fi ales de Conferința regională.

Până la sfârșitul Conferinței regionale, noul Consiliu executiv, precum și subsemnatul, în calitate de președinte, ales sau reales la Atena anul trecut, ne vom începe mandatul.

Cred că regiunea europeană a Caritas este pe mâini bune și sunt onorat să continui să lucrez în următorii câțiva ani.

Nu se știe ce ne va aduce anul 2023, dar continuăm să luptăm pentru justiție socială și demnitate umană. Putem contribui la modelarea anului 2023 spre bine.

Din adâncul sufletului meu, vă mulțumesc pentru că faceți acest lucru în fiecare zi prin munca dumneavoastră pentru Caritas.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe voi, familiile voastre și pe cei dragi.

Și vă doresc tuturor vremuri bune și liniștite.