Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Ce reprezintă manualul „Sphere”



Ce reprezintă manualul „Sphere”

Manualul „Sphere” a fost lansat de un grup de ONG-uri și de către Mișcarea de Cruce Roșie și Semilună Roșie în 1998 și a fost republicat de câteva ori, iar ultima ediție, din 2018, este singura tradusă în limba română. Fiecare revizuire a avut loc în urma consultărilor la nivel sectorial cu persoanele afectate, organizațiile non-guvernamentale, guvernele statelor și agențiile ONU. Standardele și recomandările care au rezultat sunt bazate pe dovezi și reflectă experiența de peste 20 de ani de testare în teren de către practicieni din întreaga lume.

Ce reprezintă „Sphere” și care este structura manualului, utilitatea și principiile acestuia  – au aflat participanții instruirii din 26-27 aprilie. Cele 4 capitole de bază reprezintă fundamentul etic, juridic și practic al răspunsului umanitar, iar alte 4 capitole tehnice includ standarde minime în sectoare-cheie de răspuns:

- Alimentarea cu apă, salubritatea și promovarea igienei (WASH)

- Securitatea alimentară și nutriția

- Adăposturile și așezările

- Sănătatea.

Trainingul SPHERE a fost realizat de către Caritas Moldova și Organizația Internațională pentru Migrație din Moldova și finanțat de Organizația Internațională pentru Migrație din Moldova.