Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Rugăciunea unui părinte în situații dificile



Rugăciunea unui părinte în situații dificile

 

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă să-mi amintesc să fiu blând și bun. Ajută-mă să știu ce să spun. Ce să fac. Umple-mi inima cu dragoste vindecătoare, înțelegere și empatie.

Dă-mi puterea a o mie de îngeri să-mi rețin lacrimile. Inima mea este frântă, un val de durere mă copleșește și am nevoia să plâng. Dă-mi putere să fac față la toate încât să nu-mi îngrijorez copilul. Ajută-mă să găsesc pe cineva căruia să-i pot lăsa copilul să fie în siguranță.

Ajută-mă să răspund la întrebările familiei mele cu aceeași cantitate de compasiune pe care mi-aș dori-o eu pentru mine. Ajută-mă să-mi amintesc că și lor le este dureros. Aceasta este o greutate asupra întregii familii. Inima mea nu este singura inimă frântă. Cu toții avem nevoie de timp și unii de alții pentru a ne vindeca.

Inspiră-mi partea creativă a minții mele cu o gândire orientată spre soluții. Dă-mi speranță. Chiar dacă este doar o sclipire de speranță. Un părinte poate parcurge kilometri întregi chiar și cu o singură sclipire. Lasă-mă să văd cel puțin o lumină de bucurie în ochii copilului.

Ghidează-mi mâinile și calmează-mi mintea, în timp ce fac mai multe sarcini. Apoi, ajută-mă să o iau de la capăt de câte ori voi avea nevoie.

Oferă-mi cunoștințe. Condu-mă la cărțile pe care am nevoie să le citesc, la organizațiile cu care trebuie să iau legătura. Pe măsură ce lucrezi prin oamenii pe care îi întâlnesc în viața mea, ajută-mă să-i recunosc pe cei care sunt dornici să mă ajute. Ajută-mă să am încredere în oamenii cei potriviți. Luminează-mi calea cea dreaptă.

Dă-mi curajul să-mi spun adevărul; să cunosc adevărul copilului meu și să vorbesc pentru copilul meu atunci când copilul meu nu poate face asta pentru el însuși. Ajută-mă să înțeleg când este nevoie să fac pentru copilul meu ceea ce copilul meu nu este capabil să facă pentru el însuși. Ajută-mă să recunosc diferența dintre cele două.

Ajută-mă să stau în picioare în fața stigmei, să lupt împotriva discriminării ca un adevărat om spiritual și să îndepărtez ignoranța și cruzimea.

Păstrează-mi dragostea pentru familia mea. Protejează-mi căsnicia cu înțelepciunea iubirii care ne-a unit.

Condu-ne către minunile unor medicamente mai bune, susținere financiară mai bună, servicii mai bune, locuințe sigure, locuri de muncă de folos și comunități cărora să le pese de noi.

Dă-i curaj copilului meu și umple-l de speranță. Ajută-mi copilul să-și amintească că îl iubești și că nu este niciodată singur.

Amin