Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Cum arată începutul primăverii pentru oamenii muncitori Caritas



Cum arată începutul primăverii pentru oamenii muncitori Caritas

Caritas Internationalis este o confederație de 160 de organizații catolice de ajutorare, dezvoltare și servicii sociale care lucrează pentru a construi o lume mai bună, în special pentru cei săraci și asupriți, în peste 200 de țări și teritorii. Caritas lucrează fără a ține cont de crez, rasă, gen sau etnie și este una dintre cele mai mari rețele umanitare din lume.

Înființată în 1995, Caritas Moldova face parte din Caritas Internationalis și își propune să desfășoare acțiunea caritabilă și socială a Bisericii - îndreptându-se spre cei săraci, vulnerabili și excluși, indiferent de rasă sau religie, pentru a construi o lume bazată pe dreptate și fraternitate. dragoste.

Pe măsură ce invazia rusă se extinde în Ucraina, Organizația Națiunilor Unite (ONU) estimează că peste patru milioane de ucraineni vor fi forțați să părăsească țara dacă nu se va opri invazia. Deja aproximativ 84.000 de refugiați au trecut în Moldova, aproximativ jumătate plecând în alte țări din UE, iar cealaltă jumătate stabilindu-se în Moldova.

Caritas Moldova răspunde crizei refugiaților, lucrând pentru a oferi ajutor umanitar pentru ucrainenii din Moldova, afectați de conflict.

01.03.22

  • 15 psihologi voluntari au oferit consultație psiho-emoţională între orele 09:00 și 17:00 pentru 20 de copii, 17 adulți și 8 vârstnici la Centrul pentru Refugiați Modexpo (Proiectul Caritas - Slujire Catolică pentru Sănătatea Mintală)
  • Cina este livrată pentru 130 de refugiați cu ajutorul World Central Kitchen la Centrul pentru Refugiați din Chișinău
  • Consultarea a fost oferită la biroul Caritas Moldova pentru 2 familii - 3 beneficiari (Proiectul Caritas - Slujire Catolică pentru Sănătatea Mintală)
  • S-au făcut donații către Biserica Izvorul Vieții (scutece pentru copii, terci, produse de igienă personală) de pe Nicolae Costin 48/2 pentru 15 copii refugiați din Ucraina.

02.03.22

  • 5 tone de mere, produse de igienă personală, alimente cărora le-au fost donate au fost livrate pe strada Mușatinilor nr.1 cu ajutorul Zgura Agr.
  • FIDES oferă adăpost și hrană pentru 40 de noi refugiați de pe strada Mușatinilor 1 cu ajutorul Caritas Luxembourg și Luxembourg Aid & Development, Episcopia Catolică, Fundația de Binefacere Casa Providente.
  • 17 psihologi voluntari au oferit consultații între orele 09:00 și 19:00 pentru 40 de copii, 33 de adulți și 7 persoane în vârstă la Centrul pentru Refugiați Modexpo (Proiectul Caritas - Slujire Catolică pentru Sănătatea Mintală)
  • Un pachet cu alimente, produse de igienă personală și consultație psihologică a fost livrat acasă unei femei de 40 de ani și fiicei ei de 16 ani - refugiați din Ucraina (Proiectul Caritas - Slujire Catolică pentru Sănătatea Mintală)
  • FIDES oferă adăpost și hrană pentru 100 de refugiați de pe strada Mușatinilor 1 cu ajutorul Caritas Luxembourg și Luxembourg Aid & Development, Episcopie Catolică, Fundația de Binefacere Casa Providenţei
  • O donație generoasă de produse de igienă a fost donată pe Str. Mușatinilor 1 cu ajutorul companiei Casa Curata
  • Cina este livrată pentru 130 de refugiați cu ajutorul World Central Kitchen la Centrul pentru Refugiați din Chișinău
  • Cina este livrată pentru 107 refugiați cu ajutorul World Central Kitchen la Agricultural University Refugees Center

03.03.22

  • Caritas Moldova a asigurat adăpost şi mîncare pentru 110 refugiaţi pe str. Muşatinilor 1.
  • 8 voluntari de la ora 09:00 pînă la 19:00 au oferit suport emoţional pentru 25 copii, 28 adulţi şi un senior : pe strada Muşatinilor 1, la Centrul de refugiaţi de la Modexpo şi pe str. Gheorghe Asachi 30/1
  • Cine au fost livrate pentru 130 refugiaţi din Centrul de Migranţi - Chişinău
  • Prînzuri şi cine au fost livrate pentru 107 refugiaţi din căminul Universităţii Agrare, Chişinău