Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Training - Intervenția psihosocială în situații de criză



Training - Intervenția psihosocială în situații de criză

În perioada 15-17 martie, Caritas Moldova a desfășurat un training pentru voluntarii care oferă asistență psiho-emoțională, întâlnirea s-a desfășurat pe parcursul a 3 zile tematice.

15. 03. 2022 Subiectul zilei: Primul ajutor psihologic și intervenția în criză
Voluntarii au învățat principiile de bază ale lucrului cu traume psihologice, elementele de bază ale primului ajutor și, de asemenea, s-au familiarizat cu complexitățile comunicării cu refugiații.

16. 03. 2022 Subiectul zilei: Metode de lucru cu copiii refugiați
Deoarece voluntarii petrec mult timp cu copiii, a doua zi a cursului a fost dedicată învățării de jocuri interesante pentru copiii de diferite vârste. Pe parcursul zilei, băieții au încercat vreo 20 de jocuri diferite: mobile și calme, cu materiale didactice şi fără, pentru copii și adolescenți.

17. 03. 2022 Subiectul zilei: Politica de salvgardare și supraveghere
Voluntarii au petrecut ultima zi studiind politica Caritas de a proteja beneficiarii, precum și voluntarii și angajații, de orice formă de violență și exploatare. În cea de-a doua parte a instruirii, am efectuat o supervizare generală - am analizat situațiile dificile cu care s-au confruntat voluntarii prin metoda unui joc de rol.

La training au participat 30 de studenți voluntari care prestează servicii psiho-emoționale în centrele pentru refugiați Moldexpo și Fides (Casa Providentei). Sesiunile au fost organizate de 3 experți în suport psihologic în caz de traumă și lucru cu copiii.