Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Instruirea voluntarilor pentru interacţiunea cu vîrstnicii la domiciliu

Zilnic livrăm prânzuri bătrânilor în stare gravă, peste 65 ani, singuri şi imobilizaţi la pat. Voluntarii Young Caritas Moldova au avut parte în luna decembrie de două training-uri cu genericul : “Instruirea personalului și voluntarilor în domeniul ingrijirilor medico-sociale la domiciliu” şi “Consecinţele şi Prevenirea Covid-19”. Voluntarii au spus că limbajul a fost simplu şi însușirea informaţiei a fost rapidă. Au aflat ceva nou iar informaţiile au fost utile.

Participanţii au fost informați despre esenţa virusului Covid şi căi de prevenire. Toţi participanţii au demonstrat capacităţi de cunoaştere despre riscul major de îmbolnăvire şi implicare prin responsabilitate socială pentru prevenirea îmbolnăvirii.

Cu siguranţă voluntarii Young Caritas sunt promotori ai modului sănătos de viaţă şi mai ales după aceste training-uri, au grijă de întărirea imunității şi respectarea normelor de siguranţă în aceste timpuri delicate.

Fiecare dintre noi este responsabil de viaţa aproapelui nostru, deci Caritas Moldova vă invită să luați măsuri drastice pentru reducerea riscului infecţiei.

Detalii aici : https://msmps.gov.md/ce-este-un-coronavirus-de-tip-nou-cum-sa-te-protejezi-impotriva-acestei-infectii-intrebari-si-raspunsuri/