Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Vizita delegației Caritas Norge

Fundația de Binefacere Caritas Moldova a avut onoarea de a primi vizita delegației Caritas Norge, condusă de secretarul general Ingrid Rosendorf Joys. Vizita a început la sediul Fundației, unde au avut loc discuții privind consolidarea colaborării și implementarea proiectelor comune.

Ulterior, delegația Caritas Norge a avut ocazia să se deplaseze la „Centrul de plasament temporar pentru refugiați” din Chișinău, situat pe strada Mușatinilor 1, din Cadrul Centrului FIDES și Casa Providenței. Această vizită a oferit o perspectivă valoroasă asupra activităților și eforturilor depuse de Caritas Moldova pentru a sprijini refugiații din Ucraina.

Pe parcursul vizitei, delegația a explorat diverse facilități oferite de centrul de plasament, inclusiv grădinița dedicată copiilor refugiați, clasele online și after-school, cantina și terenul de joacă. Aceștia au avut oportunitatea să interacționeze cu copiii și personalul, să observe activitățile educative și recreative desfășurate și să înțeleagă mai bine nevoile și provocările cu care se confruntă beneficiarii.

Directorul Caritas Moldova, Edward Lucaci, a declarat: „Suntem recunoscători pentru vizita delegației Caritas Norge și pentru sprijinul continuu pe care ni-l oferă. Împreună, reușim să aducem un impact pozitiv în viața celor care au nevoie de ajutorul nostru”.

La rândul său, secretarul general al Caritas Norge, Ingrid Rosendorf Joys, și-a exprimat aprecierea față de munca depusă de echipa Caritas Moldova și a subliniat importanța colaborării internaționale în gestionarea crizelor umanitare. Vizita a consolidat relațiile dintre cele două organizații și a deschis noi oportunități de cooperare în viitor.