Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Vizite importante Caritas Moldova



Vizite importante Caritas Moldova

 

Vineri, 12 noiembrie, Fundaţia de Binefacere Caritas Moldova se bucură din plin de două vizite foarte importante. 

În primul rînd, coordonatorii centrelor pentru copii din proiectul CARING; au vizitat Centrul de resurse şi suport pentru copii şi tineri din Chişinău şi Centrul de plasament de tip familial. Mulţumim partenerilor - Directia Generala pentru protectia  drepturilor copilului fără de care vizitele nu ar fi fost posibile.

“Aceste vizite impresionante ne-au împrospătat iar schimbul de experienţă ne-a oferit noi idei inovative în educaţia alternativă incluzivă.” Cu astfel de gînduri au plecat spre casă coordonatorii centrelor de grijă şi suport. 

“Am rămas impresionată de munca prestată în aceste centre de echipe profesioniste. Mult har și dar să aveți și în continuare spre binele beneficiarilor.” ne spune Nadejda, coordonator Centrul Speranţa. 

De asemenea! O iniţiativă lăudabilă care se află la prima sa ediţie „La o cafea, despre bunătate!” este evenimentul organizat de Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei drept o încheiere a Săptămânii Bunătăţii în cadrul căreia Caritas Moldova a participat activ. 

Am discutat în primul rînd despre ce înseamnă să fii bun şi cum putem promova această valoare în societate. 

Am abordat subiectele : Instrumente legale și măsuri de susținere a filantropiei, implicarea statului, a societății civile și a publicului larg în susţinerea, promovarea și dezvoltarea filantropiei în Republica Moldova.