Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor



 Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor

Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor a prezentat Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2022 care, ca în fiecare an, va fi celebrată în perioada 18-25 ianuarie.

Temele de reflecție pentru acest an au fost elaborate de Consiliul Bisericilor din Orientul Mijlociu, cu sediul în Liban, cu subiectul: „Am văzut steaua lui la răsărit şi am venit să-l adorăm” (Mt 2,2).

Motivele care au condus la alegerea textului Evanghelistului Matei ca temă a anului sunt următoarele. „Steaua” este o imagine a vocației creștine. Steaua a fost semnul care i-a călăuzit pe magi din locuri îndepărtate și culturi diferite către Pruncul Isus, iar astăzi reprezintă o imagine a modului în care creștinii se unesc în comuniune pe măsură ce se apropie de Cristos. Creștinii trebuie să fie un simbol ca steaua, care conduce toate popoarele la Cristos. Ei trebuie să fie mijlocul prin care Dumnezeu conduce toate popoarele la unitate. Când creștinii se află în fața Domnului și se roagă împreună, ei sunt ca magii care au îngenuncheat, i-au adus un omagiu și și-au deschis comorile.

În această săptămână, Biserica își îndeamnă copiii să se roage pentru unitatea vizibilă a creștinilor. Este un îndemn foarte puternic, mai ales într-un moment în care apar diviziuni și conflicte în diferitele realități ale vieții sociale și politice. Acest lucru nu se poate întâmpla printre credincioșii lui Cristos, care trebuie să găsească în el puterea unității.

În Dieceza de Chișinău, parohiile vor fi angajate în rugăciune și, de asemenea, vor desfășura acțiuni concrete de întâlnire și dialog cu confrații ortodocși și alte confesiuni creștine prezente în Moldova. Comunitățile ecleziale sunt chemate, așa cum îndeamnă Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, „să lucreze împreună pentru a construi un viitor conform inimii lui Dumnezeu, un viitor în care toate ființele umane să poată experimenta viața, pacea, dreptatea și iubirea”.

Sursa Text : Episcopia Romano Catolică Chişinău

Resurse disponibile : https://www.weekofprayer.ca/