Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Ziua Internațională a Protecției Copilului a fost sărbătorită la Centrul FIDES și Casa Providenței



Ziua Internațională a Protecției Copilului a fost sărbătorită la Centrul FIDES și Casa Providenței

„Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția lui Dumnezeu este a celor ca ei.” (Marcu 10:14)

Cu ocazia Zilei Internaționale a Protecției Copilului, Fundația de Binefacere Caritas Moldova, în parteneriat cu Centrul FIDES și Casa Providenței, a organizat o serie de evenimente dedicate copiilor din familiile refugiaților ucraineni. Acest proiect a fost posibil datorită generozității oferite de Caritas Norge și NORAD, precum și grație educatorilor și voluntarilor de la FIDES și Casa Providenței, cărora le mulțumim pentru efortul și dedicația de care dau dovadă zi de zi.

Activitățile au început cu o sesiune foto, care a capturat zâmbetele și bucuria copiilor. Cu toții au avut ocazia să fie surprinși în ipostaze vesele și pline de inocență, creându-și astfel amintiri prețioase.

Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de prezența unor mascote îndrăgite de copii, care au transformat ziua într-o adevărată aventură. Micuții au interacționat cu personajele lor favorite, jucându-se și pozând alături de ele. Însoțiți de educatori și voluntari dedicați, copiii au avut parte de o zi plină de râsete și voie bună, într-o atmosferă de siguranță și afecțiune.

Pe lângă preșcolari, și copiii refugiaților ucraineni care frecventează lecțiile online și cei din programul After School au avut parte de jocuri și activități recreative în aer liber.

Evenimentul a fost mai mult decât o simplă zi de distracție: a fost dovada solidarității și sprijinului comunității internaționale pentru copiii afectați de războiul din Ucraina.

Marcarea Zilei Internaționale a Protecției Copilului la Centrul FIDES și Casa Providenței a demonstrat că, prin eforturi comune, putem aduce lumină și speranță în viețile celor mai vulnerabili dintre noi.