Juvenis



Juvenis

Juvenis – suport pentru studenții vulnerabili din R. Moldova

Perioada de activitate: 2018 – 2020;

Partener: Episcopia romano-catolică „Providența Divina”, Chișinău;

Scop: sprijinirea tinerelor studente din familii vulnerabile din Moldova pentru a facilita accesul lor la educație în instituțiile de învățământ superior din țară.

Beneficiari: 10 tinere din familii social – vulnerabile, cu vârste cuprinse între 18 – 25 ani;

Donator: Porticus;

Proiectul contribuie la asigurarea dreptului la educație cu dezvoltare generala pentru tinerele din familii defavorizate socio-economice din Moldova, facilitând accesul acestora la educație în universități.

Cu sprijinul valoros al donatorilor dezvoltăm o comunitate în care oamenii cu gândire asemănătoare vor să aibă un impact pozitiv, concentrându-ne astfel pe abilitarea tinerilor pentru a-și schimba societatea prin educație.

Educația crește nivelul de trai al oamenilor în termeni economici, sociali și de sănătate. Acest proiect își propune să contribuie la creșterea ratelor de înscriere și finalizare a studiilor universitare, în special pentru fetele nevoiașe; si sa mobilizeze, creeze și formeze o rețea comunitară pentru a sprijini educația fetelor.

Caritas Moldova oferă cazare pentru 10 studenți (fete) in reședința „Juvenis”, si activități concepute în funcție de nevoile grupului țintă, pentru a asigura dreptul tinerilor la educație, la siguranță, sănătate, standarde de viață decente și garantează dezvoltarea intelectuală, socială și spirituală, în conformitate cu ODD 2030 și cu politicile naționale cheie în domeniul protecției adulților.

Intervenția în stadii critice poate reduce semnificativ riscul dezavantajării tinerilor. De exemplu, facilitarea accesibilității tinerilor defavorizați socio-economic la învățământul superior și acomodarea corespunzătoare contribuie la incluziunea socială a tinerilor. Dovada sugerează, de asemenea, că activitățile culturale și creative, programele de prevenire a violenței și serviciile de justiție pot sprijini cetățenia activă în rândul tinerilor. In cadrul proiectului au fost organizate ședințe psihologice de grup si individuale concentrate pe dezvoltarea strategiilor și abilităților sănătoase de rezistență in fața presiunilor, crizelor, situațiilor excepționale.

Pentru dezvoltarea activismului social si pentru a-i face mai responsabili, tinerele au fost implicate ca voluntari in diverse activități de voluntariat. 14 tinere au învățat să împărtășească spațiile comune și să lege interacțiuni sociale și prietenii, să gătească independent, sa mențină spațiul locativ si hainele / lucrurile personale ordonate și aranjate. 6 dintre ele au dezvoltat si implementează un mini proiect, in cadrul căruia oferă gratuit lecții de limba engleza, pictura si aerobica elevelor/studentelor din familii social vulnerabile.

Donatorii

Coordonator de proiect

Diana Antir
Diana Antir Coordonator proiect Caring

Fundația de Binefacere Caritas Moldova

 

078800537 diana.antir@caritas.md
motto
Motto: Zâmbetul este limbajul universal al bunatatii!

Caritas în acțiune

Fii bun acum!

Donează