SAFESAFE

Proiectul SAFE (SAFE Assistance for Elderly), este un proiect specializat în îngrijiri medicale la domiciliu, și îngrijiri medico-sociale.

Acest proiect reprezintă un model de succes de îngrijire a pacienţilor la domiciliu, fapt care se datorează unei experienţe vaste în domeniu a personalului medical calificat.

Anual în cadrul acestui proiect beneficiază de asistență medicală și comunitară cca 250 beneficiari, cu vîrsta peste 65 ani cu afecțiuni severe.

Criteriile de includere în proiect sunt:

  • Vîrsta peste 65 ani
  • Afecțiuni cronice cu grad de imobilizare la pat
  • Maladii oncologice
  • Maladii după ictus, etc.
  • Pacienții singuratici, care nu au persoane pentru îngrijire

În prezent acest serviciu se oferă în 5 Centre Medico-sociale: Chişinău, Stîrcea (r-ul Glodeni), Rașcov (R-ul Camenca), Rîbnița.

Proiectul se desfășoară în 4 regiuni ale Republicii Moldova (Chișinău, Glodeni (Stîrcea), Ribnița și Rașcov

În Centrele medicale de zi, beneficiarii pot primi consultații medicale, se măsoară tensiunea arterială, glicemia sîngelui. Beneficiarii au diverse activități și le sunt oferite diverse servicii de igienă personală, (duş, spălarea lenjeriei), comunicare, kinetoterapie, diverse activități creative.

Metode de realizare:

  1. Este încheiat contract cu beneficiarii proiectului, care prevede acordarea gratuită a serviciilor social-medicale în conformitate cu prescripțiile medicului de familie ori medicului specialist.
  2. Se acordă servicii de menținere a curățeniei la locul de domiciliu al pacientului, igiena corporală, schimbul și spălatul lenjeriei de corp și de pat (în cadrul Centrelor sau la domiciliu), transportarea pacientului la asociația teritorială a medicilor de familie sau la biserică.
  3. Fiecare Centru este dotat cu un cabinet de proceduri, unde pacienții pot primi ajutor medical primar, li se pot controla coeficienții vitali (tensiunea arterială, temperatura, nivelul glicemiei).

Avem o echipă de medici şi asistente medicale calificate, cu experienţă de lucru, dăruire şi profesionalism.

Donatorii

Coordonator de proiect

motto
Motto:

Caritas în acțiune

Fii bun acum!

Donează