Tabără de vară pentru copii în Parohia „Nașterea Sfintei Fecioare” din Grigorăuca

În fiecare an, Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Grigorăuca organizează tabăra de vară pentru copii „Prietenia”. Obiectivul principal al taberei este de a îmbogăți odihna copiilor în timpul estival, de a dezvolta capacitățile și vocațiile copiilor, de a promova modul sănătos de viață și de a educa creștinește generația tânără. Anul acesta în tabăra noastră, având tema „Cele 7 minuni ale omului: a vedea, a auzi, a vorbi, a gândi, a se bucura, a iubi”, au participat 120 de copii din Grigorăuca și din localitățile arondate: Copăceni, Sângerei, Petropavlovca, copii din Italia și Rusia. Cele șapte zile de bucurie au fost pregătite și promovate de 25 de animatori-voluntari, tineri din Grigorăuca, Copăceni, Sângerei și șase din Italia.

Fiecare din aceste șapte zile a avut genericul său: „Minunea de a vorbi”, „Minunea de a vedea”, „Minunea de a auzi”, „Minunea de a gândi”, „Minunea de a simți”, „Minunea de a se bucura”, „Minunea de a iubi”, iar toate acțiunile au reflectat tema zilei. De asemenea, pentru fiecare zi a fost pregătită o lecție pe tema respectivă, susținute de animatorii Ecaterina Zavalniuc, Antonina Gradinar, Ludmila Scomorohova. Acestea au fost însoțite de materiale video și prezentări PowerPoint, iar timp de 20 de minute după fiecare lecție au fost învățate cântece creștine.

Toți participanții au fost împărțiți în șase grupe: o grupă mică cu vorbitori de limbă rusă, o grupa mică cu vorbitori de limbă română, grupa teatrală, grupa de dans, grupa mâini dibace, grupa de sport, având fiecare denumirea și deviza sa, care au fost rostite zi de zi, împreună cu imnul taberei.

„Mă numesc Aneta Gîrlovan și al treilea an consecutiv sunt animator-voluntar la această tabără. În fiecare an, împreună cu copiii, avem parte de noi trăiri, de experiențe frumoase, de dansuri diverse, de melodii alese și desigur de prieteni devotați. Copiii se simt minunat aici și drept urmare putem observa vum numărul lor crește de la an la an. Este, putem spune, și o tabără internațională, pentru că este deja al cincilea an de când avem oaspeți din Italia, care vin pentru a-și îmbogăți cunoștințele culturale, dar și pentru a mai gusta din ospitalitatea și bunătatea poporului nostru. În concluzie, aș putea spune că existența acestei tabere reprezintă un factor foarte important în educarea, socializarea și ocuparea benefică a timpului liber al copiilor și al animatorilor în perioada de vară. Aceasta a devenit tabăra mea de suflet și nu cred că aș putea refuza vreodată propunerea de a fi din nou parte a acestei experiențe.”

Antonina Gradinar

„Tabere de vară pentru copiii din Moldova” este un proiect finanțat de Kindermissionswerk

A