Training pentru pregătirea pedagogilor în cadrul proiectului „Tabere de vara pentru copiii din Moldova”

În data de 3 august, la Centrul Social Caritas Moldova din Chișinău, a început trainingul de perfecționare a pedagogilor în cadrul proiectului „Tabere de vară pentru copiii din Moldova” care se va desfășura în perioada următoare în unsprezece comunități parohiale locale ale Episcopiei Romano-Catolice de Chișinău.

IMG_1476

Reprezentanții parohiilor au fost întâmpinați cordial de către Directorul Fundație de Binefacere Caritas Moldova Andrei Bolocan, care într-un mod special a menționat despre necesitatea de a dezvolta în copii noștri nu doar calitățile de lider și a unui mod sănătos de viață, dar și dezvoltarea lor spirituală. În capitolul 19 în Evanghelia după Matei, Isus a spus: „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți.” . De aceea, lucrând cu copii, noi trebuie sa îi ajutăm să se apropie de Isus.

IMG_1562 IMG_1561 IMG_1517

Prima sesiune a trainingului a început cu jocuri de cunoaștere și de comunicare și a continuat cu activități de meditație în care s-au abordat teme de discuție ca:

1. Tabăra ca teritoriul al creativității
2. Tabăra ca teritoriu al libertății
3. Tabăra ca teritoriul al iubirii aproapelui

IMG_1598 IMG_1599 IMG_1489

Training-ul s-a desfășurat într-o atmosferă productivă, activ-participativă grație expertului și psihologului Marcel Pascal.

„Tabere de vară pentru copiii din Moldova” este un proiect finanțat de Kindermissionswerk

A