Vizita reprezentaților Caritas Viena

În perioada 16 – 20 octombrie 2017, Fundația de Binefacere Caritas Moldova a găzduit delegația Caritas Viena compusă din domnul Helmar Boehnlein și doamna Dilnoza Azizova, aflată la Chişinău în scopul efectuării unei vizite de lucru și de monitorizare a proiectului socio-medical „HELP – ajutor persoanelor singuratice în etate”.

Astfel, în cadrul vizitei de monitorizare în Republica Moldova au fost evaluate segmente de interes, precum sunt: serviciu de îngrijiri medicale și sociale la domiciliu, organizarea cursurilor pentru voluntari și asistenți sociali personali, promovarea serviciilor sociale și medicale la ministerele de resort și lobarea preturilor pentru serviciile date la MS si CNAM.

IMG_3792 - WEB

IMG_3752 - WEB

IMG_3784 - WEB

Totodată, au avut loc întâlniri cu reprezentanții autorităților publice la nivel de raion și local, vizite la beneficiari și la centrele socio – medicale Caritas din mun. Chișinău, comuna Stăuceni, satul Stârcea, raionul Glodeni, pe parcursul cărora au fost discutate detalii privind stadiul proiectelor și nevoile identificate.

IMG_3759 - WEB

În urma vizitei de monitorizare, reprezentanții Caritas Viena au valorificat serviciile de îngrijiri medicale și sociale pe care le oferă Fundația de Binefacere Caritas Moldova în cadrul proiectului „HELP – ajutor persoanelor singuratice în etate”, în calitatea sa de instrument de asigurare a cooperării operaționale și strategice, și, totodată, reconfirmă rolul și mandatul în asigurarea bunelor relații de cooperare.

IMG_3795 - WEB

La finalul vizitei, a avut o ședință cu membrii echipei Caritas Moldova din Chișinău și reprezentanții Caritas Viena în care fiecare a avut posibilitate să spună cuvinte de mulțumire și încurajare pentru continuarea unei colaborări fructuoase de viitor. Iar oaspeții din Viena au oferit în dar daruri prețioase, cu sensul simbolic: Noi înseamnă mai mult decât Eu!

IMG_3803 - web IMG_3804 - web IMG_3807 - web IMG_3809 - web

Proiectul „HELP – ajutor persoanelor singuratice în etate” este sprijinit financiar de Caritas Viena & ADA

Logo caritas_tipar_cmyk-01