Ziua internațională a copilului bolnav de cancer

În fiecare an, la data de 15 februarie este marcată Ziua internațională a copilului bolnav de cancer, acest fapt are la bază convingerea fermă că fiecare copil cu cancer merită cea mai bună îngrijire medicală și psihosocială posibilă, indiferent de țara de origine, rasă, stare financiară sau clasă socială.
Anul acesta Asociația Little People Moldova a pregătit campania de conștientizare ”Zilele Bandanei” (4-15 februarie), care marchează Ziua mondială de luptă împotriva cancerului (4 februarie) și Ziua Internațională a Copilului cu Cancer (15 februarie).
Voluntarii Young Caritas Moldova s-au alăturat activităților Asociației Little People pe tema bandanelor:

„Noi purtăm bandane, pentru că ne pasă! În semn de solidaritate și susţinere, echipa Young Caritas Moldova s-a alăturat campaniei Zilele Bandanei, organizată de către Asociatia Little People Republica Moldova , pentru a lupta împreună cu copii, ce suferă de boli oncologice. ”

16722426_1327310253974690_1790912602984395280_o
Semnificația eșarfei purtată de pacienți atunci când trec prin tratamentul oncologic poate fi transformată într-un simbol al încurajării și solidarității. Purtată pe cap, la gât, la încheietura mâinii, bandana reprezintă un mesaj comun pentru cei care trec prin această luptă: ”Nu e rușinos să purtați bandană, suntem alături de voi!”

16602067_1327310137308035_263177645309142868_o

Cu ocazia Zilei Internaționale a copilului bolnav de cancer, echipa de voluntari Young Caritas Moldova a mers la Spitalul Oncologic, Secția de hematologie pentru a organiza două ateliere de creație: „Confecționarea brățărilor din panglică și elastic” și „Modelarea figurinelor din baloane”

7„Copii au fost bucuroși să se implice în activitățile propuse și au fost foarte creativi. Deși la ateliere s-a implicat un număr mai mic de copii, decât cel așteptat, atmosfera creată a fost una veselă și binevoitoare, micuții fiind foarte interesați să confecționeze lucruri pe care ulterior să le poată dărui celor dragi. Unul dintre copii a zis că va dărui brățara mamei sale, care stă împreună cu el în spital și îl sprijină întotdeauna. Boala, cu care acești micuți luptă, este una grea și dureroasă, în special, pentru părinții care stau, zi și noapte alături de copii lor, cu speranța vie a vindecării. ” – Daniela Petrov (coordonator activități voluntari)

Solidaritatea cu cei aflați în dificultate este o valoare creștină caracteristică voluntarilor Young Caritas.

Suntem Young Caritas Moldova și nouă ne pasă!