Ziua Mondială a Bolnavului

Ziua Mondială a Bolnavului este marcată de Biserica Romano-Catolică, în fiecare an, la 11 februarie.

Această zi, instituită de Papa Ioan Paul al II-lea, la 13 mai 1992 este dedicată celui aflat în suferință și omului aflat lângă el. Este în strânsă legătură cu prima apariție a Sfintei Fecioare Maria la Lourdes, pe data de 11 februarie,  zi care le-a găsit pe Doamnele cu suflet mare alături de cei aflaţi în spitale, cărora le-au adus alinare pentru suferinţa lor.

Unul din domeniile de activitate ale Fundației de Binefacere Caritas Moldova este acordarea ajutorului medical și social persoanelor singuratice în etate. Astăzi organizația noastră îngrijește 150 de pacienți, din care 55 sunt din mun. Chișinău iar ceilalți din s. Stîrcea r. Glodeni și s. Rașcov r. Rîbnița.

Cu prilejul acestei zile, sâmbătă, 9 februarie 2019 la Catedrala romano-catolică „Providenţa Divină” din Chişinău a avut loc Sfânta Liturghie,  unde au avut loc rugăciuni în principal pentru cei bolnavi. Caritas Moldova a participat activ în acțiunile organizate de Parohia Romano- Catolică din Chișinău,  organizând  transpotul pentru bătrânii care se deplasează cu greu, pentru ca ei să poată participa la Sfânta Liturghie.

Este vreunul dintre voi bolnav? Să-i cheme pe preoții bisericii, ei să se roage pentru el şi să-l ungă cu untdelemn în Numele Domnului. Rugăciunea făcută cu credinţă îl va face bine pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşi, iar dacă a săvârşit păcat, va fi iertat. (Iacov 5:14-15)