Festivalului Voluntarilor Caritas Moldova la a X-a ediție

Aproximativ 100 de voluntari activi, plini de inițiativă și entuziasm s-au adunat pe 22 decembrie să celebreze ediția a X-a a Festivalului Voluntarilor Caritas Moldova. La acest eveniment au fost invitați cei mai activi membri ai „YOUNG Caritas Moldova” din întreaga țară.

Festivalul a început cu o binecuvântarea solemnă la Catedrala romano-catolică „Providența Divină” din capitală. Sfânta Liturghie a fost celebrată de Înalt Preasfințitul Episcop de Chișinău Anton Coșa împreună cu alți preoți ai Episcopiei de Chișinău.

După Sfânta Liturghie, ExcelențaSa Anton Coșa a binecuvântat activitatea voluntarilor adresându-le un discurs călduros de bun venit. Totodată Președintele Fundației de Binefacere Caritas Moldova, Edward Lucaci a transmis un mesaj de felicitare și apreciere.

 Pe parcursul evenimentului, voluntarii Young Caritas au fost implicați în diverse activități. Aceștia au făcut o retrospectivă a anului ce se finisează, și-au etalat talentele precum și au participat la ateliere în care au discutat diferite teme, cum ar fi: Religia în Societatea actuală; Perspectivele de viitor ale persoanelor din familii social-vulnerabile; Implicarea tinerilor în procesele decizionale; Drepturile copiilor; Cum lucrează Young Caritas Moldova în diferite regiuni ale țării; Voluntariat perspective și oportunități.

“Nu contează cât dăruiești, ci cât mai multă dragoste pui în ceea ce dăruiești.” – Maica Tereza

IMG_1199

Recunoștința muncii voluntarilor a fost apreciată prin premii și diplome acordate grupurilor active de voluntari din rețeaua Caritas Moldova.

La sfârșitul festivalului, directorul Caritas Moldova, Andrei Bolocan a declarat că se simte mândru să vadă atâția tineri, băieți și fete călăuziți de aceleași idei, care s-au adunat pentru a discuta dificultățile întâmpinate și a face schimb de experiență, și că le mulțumește fiecăruia în parte pentru munca semnificativă depusă în sprijunul persoanelor social-vulnerabile.