Notice: Undefined index: subalias in /var/www/vhosts/caritas.md/httpdocs/views/news.php on line 11

Asistenţă Umanitară pentru Familii Nevoiaşe



Asistenţă Umanitară pentru Familii Nevoiaşe

Fundaţia de binefacere oferă asistenţă socială şi produse alimentare persoanelor care au mare nevoie. Creșterea prețurilor a creat o uriașă îngrijorare pentru toata societatea, dar a generat un impact negativ imediat asupra persoanelor nevoiașe. Copiii săraci, bătrâni bolnavi și singuri, familiile marginalizate au nevoie de tine. Și au nevoie acum!

Lunar, peste 100 de persoane se adresează la Caritas Moldova pentru ajutor, fie direct la sediul Fundației, fie pe canalele de comunicare media (Facebook, site-ul Caritas Moldova etc). Cazurile sunt analizate şi soluţionate de către asistentul social care acordă suport emoţional şi, după posibilități, un pachet alimentar. Beneficiarii fac parte din: familii nevoiaşe numeroase cu mulţi copii, persoane abuzate/discriminate, persoane cu dizabilităţi, seniori. În momentul adresării, aceste persoane trec printr-o criză greu de depăşit fără suportul nostru, al celor cărora le pasă! În plus, odată cu impactul pandemiei de Covid-19 s-a dezvoltat și o altă pandemie, aceea a sărăciei și neputinței. 

La începutul lunii Februarie, echipa Fundației de Binefacere a fost contactată cu privire la un caz al unei familii din satul Peresecina ce rămase la limita resurselor alimentare necesare pentru supraviețuire. 

Cea care a avut grijă să ne contacteze este chiar vecina bietei femei, spunându-ne că familia, care locuia într-o singură cameră, avea rămas în casă un singur pachet de orez și cerea ajutorul oamenilor milostivi pentru a-și putea întreține cei 3 copii.

Echipa noastră s-a sesizat și a plecat la familia în cauză cu mai multe produse alimentare. Ajunși acolo, voluntarii noștri i-au găsit pe cei 3 copii în condiții precare, într-o casă departe de a fi capabilă să găzduiască 5 suflete. Copilașii stăteau înghesuiți pe un pat lângă o mică sobă, având semne clare de malnutriție.

Mama ne-a mărturisit că în contextul scumpirii produselor alimentare, abia de poate aduce o pâine pe masă.

Vă invităm să participaţi activ în cadrul campaniei, oferindu-le o viaţă demnă celor nevoiași prin donarea produselor alimentare şi produse igiencice sau o sumă de bani pentru ajutorarea celor săraci. Vezi aici : https://caritas.md/ro/events/togetherwecanovercomecrisis

Îmcălzeşte un suflet : https://caritas.md/ro/donation

Autor: Valeria Balta