Start proiectului “Teatrul care ne unește în rezolvarea problemelor comune”

Caritas Moldova a dat start proiectului “Teatrul care ne unește în rezolvarea problemelor comune”.

În cadrul proiectului, zece voluntari vor fi ghidați de un regizor și angajații Caritas Moldova pentru a crea și prezenta o piesă de teatru social.

Pe parcursul proiectului v-or avea loc mai multe ateliere de lucru pentru a-i informa pe voluntari despre drepturile fundamentale ale omului, dar și pentru a-i familiariza cu conceptul de teatru social. Astfel, aceștia vor acumula informații cu privire la drepturile garantate cetățenilor Republii Moldova; diferența dintre teatrul clasic și teatrul social; rolul actorilor, în cazul nostru, actorilor voluntari/amatori; rolul publicului.Totodată aceștia vor învăța să creeze personaje și scenarii, folosind exerciții speciale pentru teatru (spațiu, ritm, voce, improvizație etc.).

IMG_0121

Astăzi a avut loc primul seminar unde au fost puse în discuție drepturile fundamentale ale omului, iar tinerii au aflat  care le sunt drepturile garantate de stat și modalitatea de apărare a acestora. În continuarea acestui seminar, au fost efectuate câteva exerciții împreună cu regizorul.

Poza 1

Această articol a fost elaborat de Fundația de Binefacere Caritas Moldova cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Articolul este realizat în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere – construim punți între societatea civilă și comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului” finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Guvernul Suediei. Conținutul acestui articol este responsabilitatea exclusivă a Fundației de Binefacere Caritas Moldova și nu reflectă viziunile Uniunii Europene sau ale Guvernului Suediei.