Tabere de vară pentru copii cu viitor

Pe 29 aprilie, la Chișinău, a fost organizată şedința de informare pentru formatorii din cadrul proiectului „Copii cu viitor – un viitor pentru copii”. Întâlnirea a avut drept scop pregătirea formatorilor-animatori pentru organizarea taberei de vară – activitate inclusă în cadrul proiectului, care va avea loc începând cu luna iunie. Moderatorii şedinţei au fost experţii-consultanţi: dna Ludmila Şchiopu, psiholog în cadrul organizaţiei MS „Diaconia“; dna Liuba Ceban, psiholog în cadrul organizaţiei AO „Altruism“și dna Emilia Moraru, psiholog în cadrul Fundaţiei „Regina Pacis“.

Experţii-consultanţi au propus participanţilor un model de Program al taberei de vară, venind cu sugestii şi recomandări. De asemenea, aceştia au vorbit despre experiența lor în organizarea taberelor de vară. Pentru o mai bună desfășurare a evenimentului, au fost discutate aspecte logistice care trebuie luate neapărat în considerație.

În cadrul şedinţei, dna Irina Oriol, Manager Operaţional Caritas Moldova a vorbit despre Politica Caritas Moldova privind Protecţia Drepturilor Copiilor. Politica dată este parte a Proiectului „Familia este prioritară, drepturile copiilor acum!“ desfășurat cu suportul financiar al Cooperării Austriece pentru Dezvoltare în parteneriat cu Caritas Austria. Toţi angajaţii, voluntarii şi persoanele implicate în proiecte şi servicii sociale ale Caritas Moldova trebuie să țină cont de Politica Misiunii cu privire la Drepturile copilului.

Parteneri

logo-parteneri-TNG