Vă invităm să măsurați nivelul glicemiei!

CARITAS Moldova, care deține o experiența unui sistem integrat de servicii medicale si sociale la domiciliu Vă invită să măsurați nivelul glicemiei (nivelul de glucoză în sânge). Asistentele Caritas Moldova Va așteptă cu drag la procedura de verificare a glicemiei pe data de 16 iulie, 2017.

masurati glicemia-01

Locul de desfășurare:  Catedrala Romano-Catolică Providența Divină din Chișinău, (Casa Eparhială) strada Mitropolit Dosoftei 85, la orele 10:00, 11:30 și 13:00.

Diabetul zaharat este o afecţiune caracterizată prin creşterea în sânge a cantităţii de glucoză peste valorile normale. Testul de bază care ajută la depistarea diabetului zaharat este măsurarea glicemiei (măsurarea cantităţii de glucoză din sânge).

Atentie!! Procedura respectivă se efectuează dimineaţa, pe stomacul gol, adică după un repaus alimentar de cel puţin 10 ore.

Cel puţin jumătate dintre persoanele diabetice nu prezintă semne clinice de boală, de aceea este obligatorie determinarea glicemiei cel puţin o dată la trei ani, pentru depistarea precoce a bolii.