Vacanța de toamnă la Caritas Bălți

La Centrul pentru Copii din orașul Bălți, în perioada de la 30 octombrie – 3 noiembrie 2017, copiii au beneficiat de o vacanță frumoasă, într-o atmosferă captivantă.

Profesorii de la acest Centru de zi pentru copii le-au pregătit diverse activități tematice. De exemplu, luni, 30 octombrie, a avut loc un program de divertisment “Maestru al Improvizației”, care a fost pregătit de un grup de copii creativi, împreună cu pedagogul Bernaz Oksana. Copii au avut de îndeplinit 6 sarcini în care era necesar să demonstreze inteligența colectivă și creativitatea.

La acest concurs copiii au compus cântecele, au prezentat scenete de pantomimă, au dansat în ritmul muzicii compusă de ei și interpretată la instrumente aflate la îndemână (capace de la cratițe, linguri, balalaică confecționată manual, căldare și altele).

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

„Deși în această vacanță de toamna timpul a fost posomorât, totuși, a fost foarte vesel, datorita organizării interesante a programelor distractive.”

La 31 octombrie a avut loc pregătirea către sărbătoarea „Toți Sfinții”. În ospeție la copiii de la acest Centru a veni Părintele Vasilie, care a povestit despre această sărbătoare și tradițiile existente pentru comemorarea tuturor credincioșilor care au plecat dintre noi.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

După discuțiile cu Părintele Vasilie, copiii au vizionat filmul cu desene animate „Cele Zece Porunci” și spre finalul acestei zile de sărbătoare au cântat cântece vesele și au fost serviți cu dulciuri.

SAMSUNG CSC

În timpul vacanței de toamnă, câteva bunicuțe alături de nepoțeii lor au vizitat Centrul, care le-a propus să spună povești în timp ce ele vor coace plăcinte. Și ceilalți copii de la Centru s-au implicat cu plăcere în concursul de compunere de povești, unele erau chiar despre acest Centru unde își petrec interesant timpul. Iar la final, a venit și mult-așteptata surpriză pregătită de bunicuțe – plăcintele.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

În timpul vacanței, copii au participat în atelierele de confecționare a decorațiilor pentru sărbătoarea de Sf. Nicolae și de Crăciun.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Vacanța de toamnă la „Centrul de Zi pentru Copii, Caritas Bălți” s-a adeverit a fi un loc plin de căldură, bunătate și dispoziție bună.

Proiectul „Centrul de Zi pentru Copii, Caritas Bălți” este sprijinit financiar de ERSTE Foundation, Komensky Fond, Caritas Viena.